Hej,

I onsdags var det ju USA:s nationaldag, VÄLDIGT stort för dem men kanske inget gemene man här i Svedala firar. Jag försöker ta varje tillfälle att fira men hann inte med något typiskt amerikanskt just på den dagen. Däremot  bakade jag bullar i torsdags och då tänkte jag att de skulle bli något alldeles speciellt, extra mycket av allt, precis som landet i väst är. Jag har fortfarande USA att bocka av på min reselista, men jag vill väldigt gärna dit. Så mycket vacker natur, häftiga storstäder och annorlunda sevärdheter. Det stora utbudet av mat lockar inte minst.

Har ni varit i USA? Vart i så fall, och har ni några tips för en novis?

Tillbaka till bullarna; det blev kanelbullar med philadelphiafyllning, äpple och kanel. Typiskt amerikanska smaker i ett typiskt svenskt bakverk. Jag brukar alltid göra egen vetedeg men nu hade jag en sommarstuge-variant. Färdig blandning, med torrjäst och allt. Det enda jag behövde tillsätta var varmt vatten. Smidigt att göra, speciellt om man är på semester och inte har plats för ett stort skafferi men ändå har en kanelbullecraving.

Tyckte degen blev så där :-(, den jäste inte alls så mycket som en vanlig deg, trots två jäsningar, men det räckte gott och väl till 20 stycken bullar ändå. Lillstrumpan är en hejare på att baka, märks att hon har fått vara med en del. Hon knådade degen ordentligt med sina små söta händer 🙂 Värmer i baksjälen 🙂

Fyllningen densamma som till philadelphiabullar (recept på sådana kan ni bl.a. hitta på Matplatsen) men med tillskottet av två rivna äpplen och mycket kanel i. Denna gosiga fyllning smetades ut på den utkavlade degplattan, och sen rullade jag ihop den, skar i bitar och la i bullformar, precis som vanligt.

Jag ska inte ljuga, det var ett kletigt och kladdigt jobb och bullarna är inte de snyggaste (kanske ni lyckas bättre) men det blev gott!

Jag gräddade bullarna i 250 grader C i ca 10 minuter. Efter att de svalnat lite glaserade jag bullarna lite med glasyr gjord på florsocker och vatten. Se till att glasyren blir ganska tjock, och var inte så ivrig som jag utan vänta till bullarna svalnat lite, annars så smälter glasyren och syns inte lika mycket.

 

Print Friendly
Related Posts

Gamla kanelbullar

2017-10-05 18:21:41
christine95hotmail-com

18

Champinjonsås – funkar till allt

2017-09-07 06:00:39
christine95hotmail-com

18

Limited edition får mig alltid på fall

2016-10-19 13:54:25
christine95hotmail-com

18

Löjligt kallt

2016-05-14 17:43:49
christine95hotmail-com

18

Whole30 dag 5 och 6 – fisk och skaldjur funkar alltid

2015-04-18 19:54:06
christine95hotmail-com

18

Whole30 dag 4- smoothies funkar alltid

2015-04-16 20:17:37
christine95hotmail-com

18

Salamipasta allt-i-ett

2014-08-20 20:39:34
christine95hotmail-com

18

Morots- och pumpakaka extra allt

2013-10-31 23:46:52
christine95hotmail-com

18

Vegetariskt och kanelbullar den här veckan

2013-09-30 06:00:04
christine95hotmail-com

18