Hej,
Kvällens middag var varmkorv med bröd. Hembakat korvbröd, hemgjord senap, en lammkorv och lite bostongurka på det. Mmmmm vad gott!
Korvbrödet tog längre tid att göra än pizzadegen igår, men var jättegott. Brödet blir mer som frallor, så funkar bra att använda som macka också, då kan man baka ut dem till runda frallor istället.
För ca 24 st korvbröd:
75 g jäst
50 g smör
6 dl mjölk
15 dl mjöl
salt
1 ägg (till pensling)
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och blanda med mjölken. Värm till 37 grader C. Häll mjölkblandningen över jästen och rör till det har löst upp sig.
Häll i mjölet, lite i taget medan du arbetar degen (antingen för hand eller i assistent/matberedare). Knåda degen i 10-15 minuter.
Låt jäsa 30 minuter. Dela degen i 20-24 jämnstora bitar, rulla till korvar (inte för smala) som du lägger på plåt med bakplåtspapper på. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader C.
Pensla bröden med det uppvispade ägget och grädda i 10 minuter.
Den hemgjorda senapen var supergod men STARK. Den gick raka vägen till hjärnan, utan att stanna.
Senap:
100 g senapspulver (en burk Colman’s)
1 msk vetemjöl
salt
1,5 dl kokande vatten
2 msk vitvinsvinäger
2 msk strösocker
1 msk olivolja
Blanda senapspulver, mjöl och lite salt i en skål. Blanda med vatten och låt stå i ca 30 minuter. Blanda ner vinäger, socker och olivolja. Om du har tid kan du göra senapen i förväg och låta stå i kylen ett dygn, för mer smak.
Tack för ikväll!