Hej,
Fredagslugnet har infunnit sig, snart är det dags för kycklingtacos och Skavlan. Aaahhhh härligt med helg!
Om jag säger grisfest, Costa del Sol och tapas; vad säger du då? Viva España så klart! Med tanke på 70-talstemat så tyckte jag SANGRIA passade bra som fredagsdrink. Allra bäst passar den på sommaren, men man kan väl ha sol i sinne, och drömma om sommaren som kommer?
Det finns två sätt att göra detta på; antingen gör du som jag gjorde idag och svänger förbi Systembolaget och plockar upp en flaska Don Simon Sangria (alla som varit i en spansk matvaruaffär lär känna igen den)
Klyfta apelsin och äpple, lägg i en karaff tillsammans med massor av is, och häll på en väl kyld flaska av denna vara.
Eller så gör du sangrian från grunden, för 4 personer behöver du:
50 cl rött vin
33 cl fruktsoda
äpplen
apelsiner
vindruvor
Skär frukten i bitar, lägg i en bålskål eller en karaff, fyll på med is, vin och fruktsoda.
OBS! Till detta duger vilket rödvin som helst, så ta inte fram din finaste årgång.
SALUD!
Kram Christine