Hej,
Så var det dags för fredag, mys med familjen och en god drink. Själv ska jag på Medelhavsbuffé (spana in deras meny HÄR) på Slottskrogen,med tjejkompisarna från jobbet. En tjej på min avdelning ska sluta
🙁 synd för oss men vi är ju självklart glada för hennes skull. Som grattis-till nya jobbet-present ska vi ta med henne ut och äta och dricka gott. NI får en recension av maten under helgen.
I lördags var det grapefruktens dag, och nu när det verkligen är säsong för citrusfrukter tänkte jag ge er recept på en frisk och fräsch drink: Grapefrukt- och basilikacooler
Detta behövs till 6 glas:
6 grapefrukter´
300 ml vodka ELLER fruktsoda
ett knippe basilika
200 g strösocker
200 ml vatten
Gör så här: Skala tre av frukterna med en potatisskalare och lägg i en tillbringare. Häll på vodkan eller fruktsodan och låt det dra. Detta ska helst göras minst 24 timmar i förväg, men har man bråttom får tiden man har funka. Skär alla sex frukterna i halvor och pressa dem. Plocka av alla bladen på basilikan från stjälkarna och lägg stjälkarna i en liten kastrull, tillsammans med vattnet och sockret. Värm tills sockret har löst upp sig, låt svalna och sila sedan bort basilikastjälkarna.
Lägg hälften av basilikabladen i tillbringaren med vodka/fruktsoda, blanda med 300 ml av sockerlagen och grapefruktjuicen. Häll upp i glas och fyll upp med fruktsoda om du gör drinken med vodka.
Toppa med basilika.
Kom ihåg att alltid använda mycket is när du gör en drink!