Hej, 

Jag vet att det bara är torsdag idag men jag vill dela med mig av ett supergott recept till fredagsmyset. Fast denna rätt funkar lika bra vilken dag i veckan som helst. Alla älskar väl tacos, denna svenska (nästintill) nationalrätt? Men en vardagkväll är man kanske inte så sugen på att hacka massor av olika grönsaker  och fördela bland små skålar. Jag själv älskar när man kan laga allt i en form och ställa fram på bordet. Enkelt, smidigt och snabbt. För det är ju det man vill att vardagsmaten ska vara. Den här burritopannan träffar alla rätt.

Det här blev så lyckat att sambon överförjust mellan tuggorna fick ur sig att det var så j***a gott. Det blev mycket mat så det räckte faktiskt till tre måltider, eller 6 portioner. Inte blev det sämre av att stå i kylen både en och två nätter heller. Vi åt det till middag två kvällar och till brunch en morgon. Jag som älskar matig brunch tyckte det passade perfekt som det. Ska man servera burritopannan som brunch kan man gärna servera stekta ägg till eller göra håligheter i köttfärsen och knäcka ägg i som får tillagas med köttfärsen mot slut.

Det här är en allt-i-ett-rätt. Salsan, köttfärsen och brödet lagas ihop. Låter kanske konstigt men fnys inte åt det förrän du testat. Jag kan säga att när jag lagade denna rätt stod sambon bredvid och såg högst tveksam ut men som sagt, när vi väl åt så fanns ingen tveksamhet kvar.


Till 6 portioner behöver du:

600 g köttfärs

2 påsar tacokrydda

1 gul lök

1 stor burk majs

Vitlöksklyftor

5 dl vatten

1 stor burk salsa (jag använde en mango habanerosalsa för extra smak och sting)

1 paket tortillabröd

Chili eller jalapeño

Riven ost

Sallad

Smör eller olja att steka i

Gör så här:

Bryn köttfärsen i en stor stekpanna eller traktörpanna till den fått fin färg. Hacka lök och vitlök och stek med köttfärsen. Rör ner tacokryddan och fräs ihop. Tillsätt vatten och låt koka in i färsen. 

Häll på salsan (spara lite att toppa med) och majsen, blanda försiktigt och låt puttra på svag värme ca 5-10 minuter.

Strimla tortillabröden och lägg ner i köttfärsen. Låt dem bli lite mjuka.

Toppa till sist med riven ost, resten av salsan, hackad chili och skuren sallad och servera gärna med mer sallad och tortillabröd om du vill. Även ris till vore gott.

Använd majstortillas utan vetemjöl så blir denna rätt glutenfri!

Kram Christine

Print Friendly
Related Posts

Fjällen på sommaren

2017-07-11 22:14:06
christine95hotmail-com

18

Tips på thaimatställe

2017-07-09 10:02:34
christine95hotmail-com

18

Middag på Örebro Hamnkrog

2017-07-01 21:10:29
christine95hotmail-com

18

Chips och dipp på midsommar

2017-06-26 21:44:21
christine95hotmail-com

18

Jobbar på att bli årets mamma

2017-02-14 21:14:25
christine95hotmail-com

18

Tips på hur du kan arrangera tulpaner

2017-01-15 15:47:38
christine95hotmail-com

18

Tillbakablick på 2016 och vad jag lärde mig

2017-01-07 13:47:06
christine95hotmail-com

18

Tips på två goda efterrätter till nyår

2016-12-29 17:06:55
christine95hotmail-com

18

Nu krämar jag på

2016-11-27 16:40:21
christine95hotmail-com

18

Limited edition får mig alltid på fall

2016-10-19 13:54:25
christine95hotmail-com

18