Hej,
Igår hann vi med lunch hos mina föräldrar och middag hos vänner.
Till lunchen tog jag med en tårta. Gjorde en tårtstubbe, tycker det är ett behändigt format.
Tårtbotten:
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
½ dl mjölk
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda 5 minuter i mitten av ugnen.
Låt svalna och skär sen i tre rektangulära bitar.
Jag fyllde tårtan med ett lager rårörda jordgubbar (jordgubbar i bitar och några teskedar socker), ett lager vaniljkräm (gjorde fuskvarianten med marsanpulver och lite vaniljpulver) och så hade jag ett lager vispad grädde blandat med passionsfruktscurd, som jag även spacklade tårtan med.
Blev en jättegod tårta! Dekorerade med krokusar, citronskivor och florsocker.

Julkalendern 2021 – lucka 24 – inkokta päron med vanilj och rosmarin
8

Julkalendern 2021 – lucka 22 – brysselkål med apelsin- och vitlökssmör
8

Julkalendern 2021 – lucka 20 – cake pops med pepparkakssmak
8

8