Hej,
Kvällens middag blev en frittata med vegetarisk pytt som bas. Väldigt gott och sälta och smak från fetaost. Fetaost är dock inte min favorit så jag skulle gärna byta den mot någon annan ost. Riven prästost eller västerbottenost, eller en god mozzarella.
Till 4 portioner behöver du:
500 g vegetarisk pytt (eller gör din egen av potatis, morötter och andra rotfrukter)
2 msk olivolja
1 kruka färsk oregano
150 g fetaost
8 ägg
en nypa salt
svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Stek pytten i olivoljan i en stekpanna 6-8 minuter. Använd en stekpanna som tål att stå i ugnen.
Hacka den färska oreganon grovt och smula fetaosten. Blanda ner hälften av varje i pytten.
Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem. Krydda med salt och peppar. Häll det över pytten och blanda runt. Strö på resten av oreganon och osten. Sätt in pannan mitt i ugnen ca 15 minuter.
Servera med en sallad!

Julkalendern 2021 – lucka 24 – inkokta päron med vanilj och rosmarin
18

Julkalendern 2021 – lucka 22 – brysselkål med apelsin- och vitlökssmör
18

18

Julkalendern 2021 – lucka 9 – varma mackor med ginsenap och grönkål
18

Julkalendern 2021 – lucka 2 – grönkålspasta med ädelost och bacon
18

18