Hej,

Ikväll blir det ett filmtips och ett boktips. Jag älskar att titta på film och har inget emot att se filmer som baseras på böcker. Visst, det blir inte riktigt samma sak och ibland kan man störa sig på att vissa detaljer saknas men jag tycker att boken och filmen ger olika dimensioner till en och samma berättelse.

Igår såg vi en film som passar riktiga foodies. En fin film om att bryta upp och börja om från början, en film om att våga göra det man vill, en film om underbar mat. En film om att hitta hem.

100 steg från Bombay till Paris

Bild från www.moviezine.se

Har du sett den? Den handlar om en indisk familj som flyttar till Frankrike, öppnar en restaurang och stöter på motstånd. En film i samma anda som Chocolat (hur fantastiskt är det inte med en film och choklad?) och det är inte så konstigt, det är samma regissör. Svenska Lasse Hallström, som även har klämt in en svensk kille som alltid kommer försent och ber om ursäkt på svenska. Fnissfaktor på det.

Jag tyckte det var en väldigt bra film och älskar alla skildringar av mat, alla fina scener från marknaden med sitt rika utbud och den fick mig faktiskt att börja längta lite till Frankrike, som inte är mitt favoritland annars.

Det här med att hitta hem, och att hem inte alltid är det och där man tror det är, är något jag tycker om. Kanske för att min själ fortfarande letar lite…

Filmen berör också något som vi tyvärr ser alltför mycket av här i Sverige nu. Främlingsfientligheten. Det franska mottot Jämlihket, broderskap och frihet är något att komma ihåg och leva efter.

Filmen bygger på den här boken:

en fransk curry

Bild från www.adlibris.se

Men det var inte den här boken jag tänkte tipsa om. Jag lånade en bok från en vän och satte mig för att läsa, en bok som jag kanske inte hade hittat om inte min vän hade rekommenderat den. En bok som fick mig att krypa ner i soffan med den istället för med laptopen, det var länge sen nämligen. Jag älskar att läsa men de senaste åren har det blivit allt sämre med det. Bloggen och internet och maratontittande på tv-serier har fått ta större och större plats och till sist fanns det inga böcker kvar på mitt sängbord, där det alltid funnits flera stycken. Jag är så glad att ha hittat tillbaka till böckerna, att jag tar mig tiden att  försjunka i en bok och leva mig in i den värld som erbjuds.

livet efter dig

Bild från www.adlibris.se

Livet efter dig heter boken som jag tycker du ska läsa. En vacker bok om kärlek, fast kanske inte den klassiska kärlekssagan man tänker sig. Här passar ordspråket: Om du älskar någon, ge den frihet. En bok som får en att tänka till och en bok som påminner en om att man kan hitta vänskap och kärlek där man minst anar det, men också om att livet är skört och inte alltid blir som man tänkt sig. Hur hanterar man det?

Jag ska erkänna att jag grät på slutet. Läs den!

Författaren har skrivit ganska många böcker så jag tänkte gå till biblioteket och se om jag kan hitta fler böcker av henne.

Om du ser filmen eller läser någon av böckerna, hör av dig och berätta vad du tyckte!

Har du tips på bra filmer eller böcker?

Kram Christine

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Julkalendern 2021 – lucka 10 – Bubbel och blodapelsin

2021-12-11 11:46:10
christine95hotmail-com

18

Banan- och spenatsmoothie

2021-01-26 22:32:57
christine95hotmail-com

18

Julkalendern 2020, lucka 3 – ädelost och päron

2020-12-03 11:11:54
christine95hotmail-com

18

Daim- och kolasemifreddo med blåbär

2020-04-27 17:10:52
christine95hotmail-com

18

Romröra med rödlök och pepparrot

2020-03-26 15:58:23
christine95hotmail-com

18

WordPress › Fel

Det har uppstått ett kritiskt fel på webbplatsen.

Läs mer om felsökning i WordPress.