Hej,
Idag var både jag och Mini-me sugna på pizza, så det fick bli köpepizza till middag. Inget vi brukar göra på en måndagskväll men vem säger att man måste spara det till helgen?
Tacopizza får bli måndagens middag. Toppa med färsk chili och koriander. Klicka på bilden för att komma till receptet.
tisdag: Varma mackor med skinka och dijonssenap
onsdag: Falukorv och rotmos
torsdag: Bönstroganoff
fredag: Pasta med räkor och sparris
lördag: Kycklinggratäng med mango
söndag: Chiligryta
Varma mackor är gott när det är ruggigt ute och det går snabbt att laga så är perfekt mat när alla kommer hem trötta efter en dag i skolan och på jobbet.
Jag har varit sugen på rotmos jättelänge, så nu i veckan slår jag till. Istället för ett långkok till rotmoset, som faktiskt inte tar så lång tid att laga, går det bra med stekt falukorv. På så vis blir det hyfsat snabb vardagsmiddag.
På torsdag är sambon borta och då passar jag på att äta bönor, för det är inget han är förtjust i.
På fredag vill jag ha mat som känns lyxig men går snabbt och enkelt att laga. Handskalade räkor och sparris tillsammans med pasta passar perfekt då.
Eftersom sambon helt plötsligt tyckte frukt i maten var gott ska jag pröva en till maträtt med frukt i, jag hoppas att det faller lika väl ut som couscoussalladen.
På söndag har vi bjudit hit våra föräldrar på Fars Dag-middag. Vi har inget speciellt inplanerat då så det får bli ett riktigt långkok – 6 timmar.