Hej,

Älskar du, precis som jag böcker? Bokrean är en av årets höjdpunkter och ytterligare anledning att svänga förbi en bokaffär och bläddra i en bok, stryka med handen över en annan, känna på tyngden av  en tredje och glädjas åt mångfalden och det fina med att leva i ett land där så många får komma till tals via det tryckta ordet. Min dröm är att bli författare, tänk att kunna trollbinda folk bara genom dina ord. Att kunna ge något till en annan människa.

För visst har du väl läst en bok som har gett dig något? En känsla som dröjer sig kvar, en insikt, ett gott skratt eller en tacksamhetens tanke.

Jag älskar böcker och som matälskare är det ju fantastiskt att leva i det land som ger ut flest kokböcker per år.

Synd bara att jag varken hinner läsa dem alla, eller får plats med alla i mina redan överfulla bokhyllor och skåp. Att göra mig av med någon för att ge plats till en ny bok finns inte på kartan. Böcker är skatter och jag har svårt att göra mig av med dem.

Jag har inte gett några tips på månadens kokbok, varken i januari eller februari men nu är det dags tänkte jag.

Passa på att köpa dem till extra bra pris. Fastän jag tycker om att bokaffärer så är det ironiskt nog inte så ofta jag köper böcker i dem, jag handlar oftare på nätet. Kan tyckas dumt eftersom jag då inte stöttar bokaffärerna men här spelar pengarna in. Det är oftast billigare på nätet och det är ju så smidigt att slippa stå i kö. Själv handlar jag på Adlibris och har gjort i flera år. Tycker deras hemsida och tjänst är hur bra som helst.

Här är några förslag från mig, det finns ju tusen och åter tusen andra böcker, så ut och botanisera bland bokhyllorna. Glöm inte att bokantikvariat är superbra ställen för att hitta gamla kokböcker, som inte längre trycks eller som du kanske inte ens visste fanns.

venus-drinkar

Drinkböcker med fräscha och snygga drinkar kan man aldrig få för många av. Dina vänner kommer att tacka dig när du på nästa fest kan briljera med läckra drinkar. Tror jag ska införskaffa denna för ny inspiration till Fredagsdrinken.

systrarna-eisenmans-mingelmat-565-snittar-snacks-smaratter

Ska du bara ha en kokbok med plockmat är detta din bibel! Jag fick den i julklapp ett år och jag älskar den. Är ett fan av Systrarna Eisenman. Deras kokböcker är superfina och med bra recept. Här finns en uppsjö med plockmat av olika slag att välja och vraka mellan.

saser

Ytterligare en bibel. Såser är inte så himla enkelt och det är ju det som är pricken över i på en god maträtt. Den här fick jag i födelsedagspresent förra året och även om jag bara har lagat en sås från denna så känns det bra att den i kokboksskåpet. Ska nog bläddra lite mer i den.

one-more-slice-surdegsbrod-pizza-pasta-och-sota-bakverk

De flesta bakfantaster har väl en av Leilas bakböcker i sin kokbokssamling?

Om inte tycker jag du ska satsa på denna, med goda pannkakor, våfflor, bröd och pizzor.

monikas-vardagsmat

Jag tycker om Monika Ahlbergs mat. Här ger hon tips på vardagsmat, som vi alla behöver inspiration till.

kaffekokarkokboken

Är du student, med litet kök?

Då kanske denna lite galna kokbok med recept för att lagas i kaffekokaren kan vara något för dig?

jamieoliver

Jag har spanat in Jamie Olivers senaste kokbok, som rider på vågen att tänka på att inte slänga mat. Laga bra mat och ta till vara på dina råvaror på bästa sätt. Jamies recept är alltid bra!

hem-ljuva-hem-100-lackra-och-lyxiga-bakverk

The Hummingbird Bakery är välkänt och jag har en av deras tidigare bakböcker. För den som vill ha stöd i sitt bakande är denna bok perfekt. Steg-för-steg-beskrivningar hjälper dig bli ett proffs, i ditt egna hem ljuva hem.

fredagsmys-101-favoriter-for-alla

Alla älskar fredagsmys. Här får vi tips på annat än tacos och pizza 🙂

Tycker om de här författarnas enkla sätt som ger god mat.

fransk-bistro

Brasseriet här i Örebro är en av mina favoritrestauranger men man kan ju inte gå ut och äta jämt.

Med den här boken kan jag skapa bistrokänsla hemma. Den ska absolut få bli del av min samling!

enklare-brod-recept-pa-knadfria-brod-med-och-utan-surdeg

Numer bakar jag bröd och blir nöjd med resultatet, men det har inte alltid varit så.

Martin Johansson hjälper dig att lyckas med ditt brödbakande. Jag har hans bok om surdeg och tycker den är toppen!

din-matkasse-recept-inkopslistor-middagsmys

Matmorsorna kommer igen! Vardagsmat och matkasse. Två ord som många pratar om nu för tiden.

Här får man hjälp att planera vardagen och ställa god och varierad mat på middagsbordet.

david-batras-inte-sa-trakiga-indiska-mat

Sist, men inte minst, indisk mat. Det är ju så gott, men kan kännas svårt med alla sina kryddor och långa ingredienslistor.

Roliga (Kvarteret Skatan någon?) David Batra har gjort en kokbok. Laga denna mat och du kanske får en lapp i trapphuset om matos, men vad gör det när du får äta gott?

Har du tips på en bra kokbok eller bakbok?

Dela gärna med dig!

Alla bilder är från www.adlibris.se

 

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Semmelrulltårta

2022-01-23 18:22:32
christine95hotmail-com

8

Blomsterdekorerad champagneflaska

2021-12-28 14:17:31
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 23 – tomtegrötspannkakor

2021-12-24 02:15:25
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 21 – rödvinsfräst chorizo

2021-12-21 21:15:12
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 20 – cake pops med pepparkakssmak

2021-12-20 23:41:01
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 19 – smörstekta lussekatter

2021-12-19 21:58:04
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 18 – pepparkakspannacotta

2021-12-18 23:23:21
christine95hotmail-com

8

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273