Hej,
Den här veckan ställer jag upp i bloggutmaningen som Jennys matblogg utlyste.
Man skulle baka något från hennes blogg och skicka bild till henne så skulle hon lägga ut på sin blogg.
Jag valde att baka kladdkakemuffins med vit choklad. Enkelt recept och går snabbt att göra. Dessutom hade jag allt hemma till dem.
Jag tog några nävar frysta blåbär från förra årets skörd och vände ner i smeten och hällde i lite vaniljarom också.
Blåbären gjorde att gräddningstiden fick förlängas lite. Vill man inte att muffinsen ska få för mycket färg kan man täcka dem med folie.
Jag gjorde dubbel sats och använde stora muffinsformat och fick då ut 13 stycken muffins. Jag tog 2 vanliga matskedar smet i varje form.
Obs! Receptet nedan är enkel sats.
Du behöver:
100 gram smör
100 gram vit choklad
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl mjöl
Färska eller frysta bär
1 tsk vaniljarom
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader C el 175 grader C varmluft.
Bryt ner chokladen i en bunke, smält smöret och häll över.
Rör om tills chokladen smält.
Blanda ner socker, mjöl och ägg i chokladblandningen. Häll i vaniljarom och vänd ner bären.
Klicka ut smeten i muffinsformar ( 2 matskedar i varje form om stora muffinsformar).
Grädda i mitten på ugnen ca 15 minuter ( om frysta bär, ngt kortare om färska bär. Bäst är att ta ut och testa med provsticka).
Vi fick hjälp av grannarna idag med Ruffe så jag la muffinsen i en låda och ställde fram till dem. Det uppskattas alltid.