Hej,

Den här veckan känner vi av att vi bara har en vecka kvar innan vi åker på semester. Det är mycket som ska bli klart på jobbet, kläder som ska tvättas och kanske kan vi bli av med något kilo innan vi sticker tårna i sanden på stranden. Därför kör vi en vecka med måltidsersättningar. Morgon och kväll för min del, på lunchen äter jag vanlig mat, skulle inte palla annars. Sambon är ju van efter sin diet i höstas, som ledde till att han gick väldigt mycket i vikt.

bars

Men jag vill ju gärna ge er en veckomeny ändå, även om nu första dagen på veckan snart är över. Jag skulle ge er Mini-mes meny men den är ju en aning ensidig om hon själv får bestämma, vilket hon får göra denna vecka. Hennes meny stavas makaroner, makaroner, pannkakor, nachos och makaroner.

Klicka på de understrukna länkarna i fet stil för att komma till recepten.

måndag: Meat free Monday är ju en bra idé som jag har bloggat om tidigare. Att äta vegetariskt då och då är bra för miljön, plånboken och magen. Därför börjar jag veckan med Potatisbullar i ny tappning

tisdag: fisk är både nyttigt och gott. Lax brukar gå hem hos de flesta och behöver inte lång tid för att tillagas, den behöver inte vara helt tillagad i mitten. Torr lax är tråkig lax. Till den här laxen med kapris serveras pasta som också går snabbt att laga. På ca 20 minuter har du middagen på bordet.

onsdag: kyckling är billig och rätt fettsnål mat, beroende på hur man tillagar den och vad man äter till förstås. Gott är det oavsett. Risotto kan verka svårt att göra men om man bara pytsar i vätskan lite i taget och ser till att röra ofta så får man en krämig risotto som blir ett gott tillbehör till vitlöksdoftande kyckling. Västerbottenost istället för parmesan ger risotton som är en italiensk rätt en svensk touch.

torsdag: korv är gott och lammkorv är en av mina favoriter. Lammkorven kallas merguez och denna rätt serveras den tillsammans med ugnsstekt potatis och morötter. En tzatziki och en sallad vid sidan om och middagen är serverad.

fredag: fredagsmyset kräva denna mat, vilket är tacos. Men det blir inte den vanliga typen av tacos, den kladdiga sorten som gör att man spiller en del. Ikväll blir det tacopiroger, ett mindre kladdigt sätt att äta tacos på. Genom att använda ett pizzakit till degen går den här rätten snabbt att göra och ni kan ta med er de nygräddade pirogerna till tv-soffan.

lördag: gratäng är alltid gott. Till lördagens mellokväll, är det andra chansen nu? kan man göra en fläskfilégratäng, fläskfilén kan bytas ut mot kyckling om man hellre vill det. Den här gratängen består också av banan och gorgonzola. Två ingredienser som inte alla tycker om. Gör man dock det så har man en god middag att servera tillsammans med ris och en sallad.

Jag älskar efterrätt och på helgerna lyxar vi till det lite. Är det mellokväll känns det passande med en kladdkaka med fruktsallad. Mörk choklad, olivolja och flingsalt ger kladdkakan en kraftig smak som passar perfekt med en fräsch fruktsallad. Apelsiner är ju verkligen i säsong nu, jordgubbar mindre så även om det går att köpa. Kombinationen är väldigt god, men fruktsalladen kan ju så klart göras med vilka frukter som helst.

Kladdkaka_med_olivolja_samt_jordgubbs-_och_apelsin

 

 

Bild från www.ica.se

söndag: veckans sista middag ska vara en skön måltid, gärna tillsammans med vänner och familj. En värmande soppa är skönt att laga och äta efter en långpromenad kanske, eller bara för att vädret är som det är just nu. Ömsom solsken ömsom London-dimma. Här är en färgglad och vitaminrik soppa med pasta och bacon. Till soppa är det alltid gott med ett nybakat bröd. Scones går snabbt att baka och med lite ost i passar de bra till soppan.

Efterrätt är ett trevligt sätt att avsluta veckan med. Vad sägs om en kolapaj med röda vinbär och flingsalt?

Syrlig crème fraiche blir ett bra tillbehör till den söta pajen.

Kolapaj_med_r-da_vinb-r_och_flingsalt-715403

 

Bild från www.ica.se

Ja jag hoppas att ni har fått lite inspiration!

God vecka på er! Kram Christine

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273