Hej,

DN är en bra tidning tycker jag, bra och intressanta reportage och nyheter och roliga kolumner. Magdalena Ribbing är en favorit. Jag tycker om vett och etikett och fick lära mig hur man uppför sig när jag var liten, även om det kanske inte alltid märks 😉 Det är ändå saker som är bra att kunna, som t.ex. i vilken ordning glas och bestick ska användas på en fin middag eller restaurang.

Till Magdalena skicka folk sina frågor, stort som smått och hon svarar. På sitt mycket korrekta och utförliga sätt. Jag tycker om det. Det är en liten glädjekälla för mig. För det är intressant att veta vad andra stör sig på och vilka tankar som snurrar hos andra. Det får mig också att känna att jag är rätt vettig, och vem vill inte känna så?

Denna dag börjar jag med en frågeställning. Är du en slickbläddrare? Det låter rätt otrevligt och konstigt, och även om jag inte har hört just detta ord förut så förstår jag vad den upprörda personen som skrivit till Maggan menar (tror verkligen inte denna dam skulle uppskatta att kallas det förresten, så det låter vi fortsättningsvis bli).

Det som menas här är alltså personer som slickar på fingret innan de bläddrar bland papper, i tidningar och böcker. De finns överallt, du kanske t.om. är en sådan själv!

Jag tycker inte saliv är det fräschaste som finns och jag använder en sån där sedelräknare som ser ut som en fingerborg i blå eller rödbrunt gummi, med små knottror på. Jesus, det låter som något helt annat. Ni vet vad jag menar, med båda sakerna 🙂

Anyhow, jag använder en sån för att jag inte är en slickbläddrare, men i ärlighetens namn så är det väl inte så farligt, eller? Det är ju inga stora kvantiteter saliv som hamnar i hörnet på papperna eller bokens blad. Eller?

Jag ser framför mig hur denna slickbläddrare, lik en St Bernard stänker sin saliv i långa sega strängar över alla kontorets viktiga papper. Hur  saliven rinner längs pekfingret och hamnar i stora pölar på de uppskattade böckernas varsamt hanterade sidor.

Värst är det väl egentligen för slickbläddraren själv. Du måste ju inte ta i just de hörnen där dennes saliv dröjer sig kvar, det finns ju mer av pappret att ta i, men tänk på den stackars kraken som nu har trycksvärta och pappersmassa och gud vet vad annat på sina fingrar och sedermera i sin mun. Betänk också att denna person kanske inte har tvättat händerna efter sitt toalettbesök, så anar ni vidden av slickbläddrare.

För övrigt tycker jag att det är bra mycket vidrigare att inte tvätta händerna efter ett toalettbesök, än värre att inte veta vem som gör det och inte. Sen tar de på dörrhandtag, klappar dig på axeln eller räcker dig din hand.

You have nooo idea…

Ha en bra dag, och observera dina arbetskamrater!

Kram Christine

 

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Semmelrulltårta

2022-01-23 18:22:32
christine95hotmail-com

8

Blomsterdekorerad champagneflaska

2021-12-28 14:17:31
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 23 – tomtegrötspannkakor

2021-12-24 02:15:25
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 21 – rödvinsfräst chorizo

2021-12-21 21:15:12
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 20 – cake pops med pepparkakssmak

2021-12-20 23:41:01
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 19 – smörstekta lussekatter

2021-12-19 21:58:04
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 18 – pepparkakspannacotta

2021-12-18 23:23:21
christine95hotmail-com

8

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273