Hej,
Ikväll skulle jag ha lagat vinbakad kyckling och potatis men jag har visst gått och blivit dagvill så här halvvägs genom semestern för vi hade inget vitt vin hemma, och om inte saker ändrats radikalt medan jag sov så har Systemet inte öppet på söndagar. Så var det med det, det fick bli rester från gårdagen, men det var inte fy skam heller. Både pizza och paj fick klart godkänt av sambon som kom hem idag från sin fiskeresa.
Mitt fixande här hemma fick också klart godkänt, men det är ju farligt det där. Jag har ju fixat de här sakerna för att jag blir trött på att han aldrig kommer till skott, men som väntat tyckte han att det var bra, då slipper ju han och jag visar att jag kan själv. M.a.o. kan jag fortsätta fixa saker här hemma eftersom jag är så bra på det. Tror att jag just blev biten i baken av min eget fixande. F**ck! Han fick dock pluspoäng för att han satte upp den nya taklampan i sovrummet och bäddade rent i sängen medan han lyssnade på alla mina bra idéer på förändringar här hemma, både i huset och trädgården, utan att rygga tillbaka, skrika NEEEJ och springa därifrån. Det brukar vara liiite så när jag kommer med mina idéer 🙂 Nu sa han to.m. att de var bra och han var med på alla utom på idéen om att göra ett loftrum av vinden. Måste jobba vidare där, tror det kan bli bra. Ett litet men ändå bra extra rum. Han kommer också tycka att det är bra, sen.
En liten sneak peak in i vårt sovrum. Ny taklampa med mycket bättre ljus och mycket snyggare än den lilla lyktan som hängde lite på halvstång där. Vägglamporna är ganska nya men jag är inte nöjd med dem så de ska bort. Tapeterna är förra husägarnas val, de ska bort och ersättas av en annan tapet. Frågan är bara: vit tapet med vitt mönster eller svart/vitt?
Jag måste dela med mig av receptet på pannacottapajen, för den var såååå god. Receptet kommer från Lisa Lemkes bok Till Sommaren.
Till 8-10 personer
Pajdeg:
4,5 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
125 g kylskåpskallt smör
1 ägg
Pensling:
1 uppvispad äggula
1 tsk grädde
Pannacottafyllning:
4.5 gelatinblad
2 vaniljstänger
7,5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
0,5 liter bär
Gör så här:
Deg: Blanda alla torra ingredienser i en matberedare, skär smöret i tärningar, lägg ner i blandningen och arbeta snabbt ihop till en deg. Tillsätt ägget och arbeta ihop degen.
Tryck ut degen i en springform (23 cm dia), nagga botten och låt pajskalet vila i kylen i ca 20-30 minuter.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Blanda äggulan och grädden och pensla botten med det, för att täppa igen naggningshålen, detta för att inte fyllningen ska rinna ut. Låt pajskalet svalna.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 10 minuter. Dela vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna. Lägg både fröna och stängerna i en kastrull med grädden och sockret och låt koka upp. Var försiktig så det inte bränns vid! Dra kastrullen från värmen, krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden. Rör om ordentligt och låt sen stå i 20 minuter. Rör om då och då under den tiden.
Plocka upp vaniljstängerna och släng dem, häll blandningen i pajformen. Täck pajen med plastfolie och låt den stå i kylen minst 3 timmar. Toppa med valfria bär innan serveringen.
Ta emot folkets jubel!
Några små förändringar i Mini-me:s rum, som dock var klara förbättringar. Nöjd med tapetseringen av bokhyllan som min pappa och jag fixade. Det var himla smidigt och lätt att tapetsera en möbel, det blir det helt klart mer av. Ska piffa till det lite mer här inne, måla klart trädet (det ska vara ett släktträd) och skaffa ny matta då den förra inte riktigt får plats längre pga av bokhyllan. Sängen är min idé och skapad av sambon, men jag har kommit på en ny sängidé som han ska få förverkliga snart. Ja ja, tyck synd om honom bara…
Nu är det dags att vila…
Ny vecka, mer semester imorgon!
Kram Christine!