Hej,
Idag har vi njutit av varmt vatten, vågor och lek, det enda som fattades var solen och sanden. MIni-me och jag var med kompisarna M och lilla J på Gustavsvik. Inte übermycket folk, men tillräckligt för att kunna tappa bort sin lilla vessla. Det var första gången vi var där. Herregud, man måste ha superkoll hela tiden, hon hann försvinna ur min syn i några sekunder men som tur var var hon inte långt bort. Trodde att hon skulle vara lite trött efter fem timmars hög ljudnivå, luftfuktighet och plaskande, men ICKE! Hon ligger fortfarande och trallar för sig själv i sin säng.
Kvällens middag blev en snabbt ihopsvängd vegetarisk pastarätt, från en av mina Jamie Oliver-kokböcker. Älskar hans recept. Verkligen no-fuss-food men fullt av smak.
För 4 personer
500 g pasta
75 g smör
2 msk balsamvinäger
en rejäl näve färska örter, grovt hackade
500 g körsbärstomater
Västerbottenost
salt, peppar och olivolja
Gör så här:
Koka pastan i rikligt med saltat vatten och en skvätt olivolja.
Ställ en värmetåligt bunke över kastrullen och lägg i smör, balsamvinäger och de färska örterna. Låt stå till smöret har smält.
Kläm sönder tomaterna med händerna och lägg ner i skålen med smörblandningen. Rör om, salta och peppra och ta sen av från värmen.
Blanda ner den kokta pastan i tomatsåsen, häll över olivolja och ev. lite mer balsamvinäger.
Riv över Västerbottenost, strö över lite mer färska örter om du har och servera. (Pasta och parmesan går ju hand i hand men jag tycker att en god svensk ost som Västerbottenost är minst lika värdig).
Passar man sig inte när man klämmer sönder tomaterna kan kaklet se ut som på bilden ovan 🙂
Har kommit på att jag har slarvat lite med månadens kokbok så här kommer ett tips inför sommaren, en underbart somrig bakbok med recept på tårtor, kakor, saft, sylt och godis.
Alla bilder förutom mittbilden är fotade från kokboken Sommarens Söta, av Monica och Lisa Eisenman.
Baka på!
Kram Christine