Hej,
Så är den här, veckans marsipanros som en bloggare så fint har uttryckt det. Denna vecka bjöd ju inte på många arbetsdagar så det har inte varit alltför jobbigt 🙂
Så vad har ni planerat för kvällen? Och vad är planerna för grädden på moset, helgen? Det ryktas om dåligt väder så jag hoppas på att nya filmer ska dimpa ner i brevlådan, lagom till helgen. Plantera blomlådor, titta på ett alldeles nytt föl och besöka Annas bod i Glanshammar.
Imorgon lördag är det 5 maj, eller Cinco de Mayo, en regional helgdag i Mexico som av någon anledning har blivit rätt stor utanför Mexicos gränser. Anledningen till att dagen firas i Mexico är för att komma ihåg den första segern som de mexikanska styrkorna vann, som leddes av general Ignacio Zaragoza, över de franska styrkorna i slaget vid Puebla den 5 maj 1862. Så nu fick ni en liten historielektion också. Tack Wikipedia 🙂
Jag tar varje tillfälle i akt att fira, så jag tar till mig även denna helgdag. Men mer om den imorgon.
Idag är det fredag, vilket betyder en ny drink. Med tanke på morgondagen får det bli en klassisk Margarita.
Bild lånad från www.foodchannel.com
Måste införskaffa den här typen av glas, de är ju sååå snygga!
Om du vill få lite Mexico-feeling till fredagstacosen ska du göra så här:
4 cl Tequila
2 cl Cointreau
4 cl limejuice
socker
salt
Skaka Tequila, Cointreau, socker och limejuice. Serveras i cocktailglas med saltad kant.
Tips! För att få en snygg saltrand ska du gnida toppen av glasets utsida med en citronskiva och sedan vända glaset upp-och-ned och strö på salt.
För ett alkoholfritt alternativ gör du så här:
1 dl limekoncentrat
1 msk socker
sodavatten
Blanda limekoncentrat och socker i en shaker, Späd med sodavatten tills du fått den grad av syrlighet du vill ha. Häll upp i ett cocktailglas.
Här kommer lite mer intressant fakta; visste ni att Rita Hayworth egentligen hette Margarita Cansino? Enligt en historia är drinken uppkallad efter henne.
De gör inte filmstjärnor på samma sätt nu för tiden. Helt annan stil och klass!