Hej,
Sjömansbiffen skulle ta för lång tid kände vi, så vi snodde torsdagens middag: Crêpes med svamp – och lökfyllning. Det ursprungliga receptet är från Arla men det smakade lite tamt när vi åt, så jag har lagt till lite saker i receptet. Hör gärna av dig och tala om hur det blev om du prövar att göra dem!
Börja med att göra en sats pannkakor. Tips: Mediamarkt har en jättebra pannkakslagg för 99:- Lagom stor teflonpanna som får ens pannkakor att se riktigt proffsiga ut. Tänk bara på att använda plastspatel när du vänder pannkakorna, så repar du inte beläggningen i stekpannan.
Pannkakor, 4 port
2 dl vetemjöl eller t.ex. dinkelmjöl
4 dl mjölk
4 ägg
½ tsk salt
2 msk smält smör
Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en slät smet, tillsätt resten av mjölken samt ägg, salt och smält smör. Vispa ihop och stek pannkakorna.
Sambon är en hejare på att steka pannkakor.
Fyllning
200 g champinjoner
2 gula lökar
2 rödlökar
1 liten purjolök,
2 vitlöksklyftor
ca 175 g smör
1 burk crème fraiche franska örter
200 g skivad rökt skinka eller kalkon
200 g riven smakrik ost, t.ex. Västerbotten eller lagrad prästost
salt och peppar
färska örter, t ex persilja och timjan
Skiva champinjonerna och löken, och strimla skinkan. Börja med att fräsa champinjonerna i smöret, och häll sedan ner all lök. Fräs till det har mjuknat.
Blanda ner crème fraiche och skinkstrimlor, och låt det koka ihop ett par minuter. Blanda ner den rivna osten och fördela fyllningen på pannkakorna. Rulla ihop dem och lägg upp dem på fat, strö hackade örter över och SERVERA!
Vill man kan man också lägga pannkaksrullarna i en ugnsfast form, pensla med lite smör och sedan skicka in i ugnen på 225 grader C, ca 10 minuter.
Jag avslutar dagens inlägg med ett citat av Julia Child:
”Always remember: If you’re alone in the kitchen and you drop the lamb, you can always just pick it up. Who’s going to know?”
Härlig inställning! Vi hörs imorgon, kram Christine