Hej,
Jag älskar mat och att gå ut och äta. Jag tycker dock mest om ställen där jag får generösa portioner mat med mycket smak. Rejäl mat helt enkelt. Så lagar jag även mat hemma (avsmakningsmenyer med tre strån i kors kan vara intressant men kan lämna en suktandes efter mer).

image

En stapelföda hemma hos oss är pommes frites. Jag älskar pommes frites och kan äta det jämt. Hamburgare skulle jag kunna leva utan men inte pommes frites!
Salta och frasiga och gärna en god sås att doppa dem i.

image

För att göra pommes frites lite matigare är det gott att göra loaded fries; dvs toppa med allt möjligt gott du kan tänka dig.
Den här gången blev det en variant med tacofärs. Riktig comfort food! Det här är mat man äter iklädd myskläder en kall eller regnig dag när man vägrar gå ut och bara vill kolla på film.
Eller en solig sommardag på grillfesten med vännerna och en kall öl eller cider i glaset. Ja du ser, det funkar ju mer eller mindre jämt.

image

Det  här behöver du till 4 portioner:
400 g köttfärs
Olja att steka i
1 påse tacokrydda
1,5 dl vatten
En burk salsa
1 burk crème fraiche paprika chili
1 stor påse riven taco-ost
En liten burk skivad grön jalapeño
Pommes frites
Salladslök
Tomater
Färsk koriander
Majonnäs
Hot sauce eller sriracha

Gör så här:
Stek köttfärsen i oljan i en stekpanna. Tillsätt tacokryddan och vatten och låt puttra ihop.
Blanda ner salsan, cream cheese, crème fraiche, nästan all den rivna osten (spara lite att toppa med vid serveringen) och jalapeñon.
Rör om och låt koka ihop på svag värme.
Gör under tiden pommes friten i ugnen eller fritera. Hacka tomaterna, salladslöken och koriandern och nlanda majonnäs med sriracha. Smaka av till du får den styrka du vill ha.
Salta pommes friten ordentligt med ett gott flingsalt och lägg på tallrikar. Lägg på köttfärsröran och resten av den rivna osten. Toppa med de hackade tomaterna och örterna (även rödlök till är gott) och lägg en klick srirachamajonnäs överst.

Enkel och billig mat att göra till många! Och med justeringarna nedan är det mat som även passar allergiker.

Naturligt glutenfri (kolla tacokryddan eller gör egen), laktosfri om du använder laktosfri crème fraiche och cream cheese (kan också bytas mot smetana som är laktosfritt)

image

Print Friendly, PDF & Email
WordPress › Fel

Det har uppstått ett kritiskt fel på webbplatsen.

Läs mer om felsökning i WordPress.