pannkaksmix1 copyright

Hej,

Snart dags för årets sista fest, och till den vill man ju inte komma tomhänt. Choklad känns överreklamerat så här efter jul, och en flaska gott att dricka har man ändå på nyår (även om det aldrig slår fel med en flaska champagne i present). Men vad sägs om en present som inte är till nyår, utan snarare till nyårsdagen. Den dagen som kanske mer än alla andra dagar innebär att man går omkring i pyjamas hela dagen och bara slöar?

Efter en sen natt med massor av mat och dryck behöver man en lång sovmorgon och en rejäl frukost.

Till avdelnings rejäl frukost tycker jag amerikanska pannkakor hör hemma. En perfekt brunchrätt som går att smaksätta på olika sätt, eller servera med olika tillbehör.

pannkaksmix4 copyright

Gör det enkelt för dina vänner att vispa ihop en frukost som får både stora och små att jubla. Med en burk av den här pannkaksmixen har man hela januaris frukostar räddade. I en tätslutande burk håller mixen länge och trots att den är helt fri från konstiga tillsatser som ger en lång hållbarhet.

pannkaksmix5 copyright

Till en stor burk (denna har jag köpt på ÖoB som har många fina glasburkar) behöver du:

1,5 l vetemjöl

0,6 dl socker

3 msk bakpulver

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

Gör så här:

Blanda alla ingredienser väl (jag använde en visp).

Häll upp på burk.

pannkaksmix3 copyright

För att göra pannkakor blandar du 2,5 dl pannkaksmix med 2.5 dl mjölk eller fil och 1 ägg. Vispa ihop smeten och stek pannkakor. Det blir tjocka amerikanska pannkakor och du får ut ca 4-6 stycken, beroende på hur stora du gör dem. Jag brukar använda en plättform så pannkakorna får en liten och behändig form som gör dem till perfekt plockmat.

Smaksättningen stannar bara där din fantasi stannar. Klassiker är blåbär, banan, jordgubbar eller choklad. Jag tycker alltid att amerikanska pannkakor ska serveras med sirap och en klick smör som sakta smälter. Vansinnigt gott.

Tips!

Knaperstek bacon och smula det i små bitar. Blanda sen ner baconströsslet i pannkakssmeten.

pannkaksmix2 copyright

Print Friendly
Related Posts

Rönnbär istället för blommor

2017-09-09 13:11:06
christine95hotmail-com

18

Skagentoast – en klassisk förrätt med smak av kräftskiva

2017-09-04 19:43:36
christine95hotmail-com

18

Tvål och handkräm från MIO förvånar

2017-08-30 10:17:54
christine95hotmail-com

18

Förberedd för skolstart

2017-08-20 21:03:44
christine95hotmail-com

18

Pimm’s cup för att fira Wimbledon (eller fredag och sommar)

2017-07-07 09:19:48
christine95hotmail-com

18

Förbereder avslutningsfest

2017-06-10 10:34:03
christine95hotmail-com

18

Instruktioner för en gravity-tårta

2017-01-29 12:25:41
christine95hotmail-com

18

2 snabba förrätter med gorgonzola eller pepparrot

2016-12-31 12:36:00
christine95hotmail-com

18

Festliga förrätter till nyår

2016-12-28 17:15:04
christine95hotmail-com

18

3 tips för att spara vatten

2016-12-02 19:00:23
christine95hotmail-com

18