Hej,
Tvättmaskinen är det enda som går för runt idag. Jag sitter i mjukiskläder och läser recept och kollar på film. Mini-me vet hur man glammar till en vanlig slappardag hemma så hon har rosa tyllkjol med paljetter på sig, tillsammans med en t-shirt och träningstights.
Jag satt tidigare idag och planerade veckomenyer, tänkte att det är dags att börja med dem igen men sen strejkade datorn och nu är den omöjlig att få igång igen. Andra gången på ganska kort tid som den gör så. Verkar som om den inte tycker om att stå på om jag inte sitter och jobbar vid den. Suck!
Som tur var hann jag redigera och ladda upp bilderna på de goda muffinsen jag gjorde i torsdags. H och I kom på fika, och trodde även lillebror V, som är äggallergiker, skulle med så tänkte att jag skulle baka något äggfritt så han kunde äta samma som oss andra. Nu visade det sig att han inte var med, men dessa muffins är så goda så det gjorde inte oss något att vi fick äta dem själva. Jag hade tänkt göra kladdkakemuffins och dessa är inte riktigt som kladdkaka, men saftiga och goda och en perfekt bas till cupcakes av olika slag.
Vispad grädde och lite kolasås gjorde dem absolut inte sämre 🙂
Brukar inte spritsa grädden men tänkte att jag skulle anstränga mig nu, det blir ju så mycket snyggare. Just nu använder jag engångsspritsar och plasttyllar men jag måste verkligen köpa ett riktigt set. Har man några olika tyllar (munstycken) kan man göra många olika dekorationer, på cupcakes, tårtor och drinkar. Det måste ju inte vara grädde man spritsar, man kan även spritsa frosting till tårtor eller en majonnäs på en räkmacka.
Till ca 12 muffins behöver du:
2,5 dl socker
50 g smör
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1,5 dl mjölk
chokladknappar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader C och ställ upp muffinsformar på en plåt.
Smält smöret och vispa ihop med sockret och 1 msk av mjölken.
Häll i de torra ingredienserna och mjölken och blanda ordentligt.
Skeda upp en matsked (vanlig sked, inte mått) smet i varje muffinsform och strö över några chokladknappar i varje form.
Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Ta kortare tid beroende på din ugn och om du vill ha lite kladdigare muffins.
Låt muffinsen svalna på ett galler.
Servera med vispad grädde och kolasås, eller vänta till muffinsen svalnat och spritsa grädden direkt på muffinsen.
Perfekt fika som passar oavsett om man är allergisk mot ägg eller inte. Det kan ju lika gärna vara så att du vill baka men inte har några ägg hemma. Går bra att frysa in om du får några över.