Hej,

Idag blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig. Vi skulle ha haft kompisar över i kväll och hade tänkt grilla men fick ställa in det då sambon är halvrisig. Synd för vi har inte träffat dessa kompisar på länge så det hade verkligen varit kul att få umgås i kväll. Men det blir fler grillkvällar och förhoppningsvis varmare då också.

Istället för att förbereda inför kvällens grillning stannade jag kvar några timmar hos mamma och pappa när jag var där för att hämta Mini-me som sovit hos dem från igår. Vi fikade, tittade på Hemnet, pratade om ditt och datt och fick en dansuppvisning av Mini-me. Efter det åkte Mini-me och jag till ica för att handla. Inte det smartaste draget. Det enda jag har ätit idag är frukost och en muffins. Med andra ord var mitt blodsocker lika snabbt fallande som en fallskärmsjägare utan fallskärm, redan när jag svängde in på parkeringen till ica.

Inte höjdes humöret av att det var mycket folk där inne, och att de flesta på något sätt hamnade i vägen för mig, samtidigt som Mini-me inte kunde bestämma sig för om hon skulle vara i vagnen eller gå bredvid och när hon var utanför vagnen hängde på den så att den inte gick att styra. Detta ledde till att vi ett par gånger körde in i andra människor, vilket det hungriga monstret inne i mig tyckte var lite rätt åt dem.

Att handla när man är hungrig är ju aldrig en bra idé. Jag skulle hitta på något gott till oss och tänkte att en slags korv med bröd, med baguette, god korv, guacamole och lite annat vore gott och dessutom skulle gå hyfsat snabbt att laga. Jag ringde sambon och pitchade min idé till honom varpå han omedelbart sköt ner det, likt ett jaktplan inne i fiendens luftrum. Ingen pardon! Andra gången på kort tid som jag störtdök med andra ord. Detta lyfte inte på något sätt humöret. Sambon känner sig ynklig och ville ha comfort food, vilket för honom idag betydde grillad kyckling, våffelpommes och brunsås. Det känns som något man kan bli serverad på en sunkig pub i England. Nog för att jag är en anglofil men just detta fann jag inte så sexigt. Men snäll sambo som jag är tänkte jag att det är lika bra att han får den mat han vill, så slipper jag gnäll om det i kväll.

Jag försökte fokusera kring min del av kvällens middag och även morgondagens middag (lax) och lyckades hyfsat bra, men höll inte hela vägen. När vi kom till godis och snacks slet jag tag i både salt & vinegar-chips (för att hålla kvar vid sambons engelska tema) och en påse ostbågar. Det kommer bli en helkväll med påskmust och snacks framför tv:n i kväll. Kanske ett brittiskt drama eller kriminalserie vore passande?

pringles salt&vinegar

Bild från www.pringles.com

Nu är det dags att lägga ihop min baguette med lammkorv, guacamole, tunt skivad rödlök, riven cheddarost och senap med chipotle och svartpeppar och äta i tystnad tillsammans med sambon som nu slevar upp den uppvärmda brunsåsen på sin tallrik.

Ha en trevlig kväll!

P.S. BSB står för BlodSockerBlues 🙂

Kram Christine

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273