Hej,

Har dagen varit bra?

Jag och pustar ut efter veckans enda träningspass, kvällarna har varit och är uppbokade den här veckan så det får bli mer träning nästa vecka. Tänker att nu när snön försvann så är det nog dags att snart börja med löpträningen igen.

Mia på Grötö rullar på TV. Jag tycker hon är underbar. Så himla rolig och ärlig. Jag vill få åka dit ut till hennes fina hus vid havet och sitta och prata med henne på verandan. Tror att hon är riktigt trevlig. Trots det har jag inte tidigare sett hennes tv-program. Inte för att jag inte har velat utan mer för att det sällan blir av att jag slår på TV:n. Måste kolla ikapp de andra avsnitten.

Vad tycker du om Mia Skäringer och hennes program Mia på Grötö?

image

Det är ju snart Alla Hjärtans Dag, du har väl inte missat mina menyförslag?

Om du nu har tänkt att ge bort en liten present så vill jag visa ett enkelt sätt att göra en personlig presentpåse att lägga din present i. Jag tycker själv att det är väldigt trevligt när man får saker i fin påse, Gärna med silkespapper i också. Det känns lyxigt.

Jag har en bunt vita papperspåsar som jag har köpt på PAC-butiken. Det är en perfekt liten påse för både det ena och det andra. Man kan dekorera med fina scrapbookingpapper och fylla med kakor, godis eller annat trevligt.

image

Nu på senaste tiden har jag snöat in lite på decoupage. Dvs att limma fast bilder på ett föremål. Så scrapbookingarken fick stå åt sidan för ett fint motiv från ett klippark. Ofta gör man decoupage med servetter, det översta skiktet av en servett där motivet sitter. Det tunna skiktet gör att överföringen knappt syns utan motivet smälter in i objektet man överför bilden till. Jag har lyckats klicka hem en hel hög med fina servetter för just detta ändamål, så jag har flera pysselprojekt på gång.

Den här presentpåsen är superenkel att göra.

Jag använde en påse, en decoupagebild, lim och pensel för decoupage och så satinband till handtagen.

Klipp ut din bild och stryk lim på baksidan av bilden. Sätt fast bilden på påsens framsida och stryk sedan lim över hela bilden och hela påsens framsida. Det kan krävas ett par strykningar.

Låt påsen stå upp och torka, helst över natten.

Framsidan kommer bli lite skrynklig pga att limmet blöter upp påsen men det tycker jag inte gör något.

Gör två hål upptill på vardera sidan om påsöppningen. Klipp till satinband  och trä genom hålen, så att det blir bärhandtag. Gör knutar på satinbanden på insidan av påsen, så att de inte lossnar.

image

Klart!

En fin och personlig presentpåse som kan återanvändas.

 

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Presentpåse istället för en blomma/ Gift bag as hostess gift

2013-04-26 10:00:45
christine95hotmail-com

18

Semmelrulltårta

2022-01-23 18:22:32
christine95hotmail-com

8

Blomsterdekorerad champagneflaska

2021-12-28 14:17:31
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 23 – tomtegrötspannkakor

2021-12-24 02:15:25
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 21 – rödvinsfräst chorizo

2021-12-21 21:15:12
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 20 – cake pops med pepparkakssmak

2021-12-20 23:41:01
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 19 – smörstekta lussekatter

2021-12-19 21:58:04
christine95hotmail-com

8

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273