Hej,

Idag blev det ingen middag lagad här hemma, den fick Grekiska Kolgrillen på stan stå för. Sambon jobbade sent och jag var på möte till strax efter kl. 19. Mini-me hade tur och fick en heldag med sin farmor, med bio, runda på stan och god mat, så hon var nöjd.

Kvällen spenderade jag i soffan, med ett glas vin och näsdukar att torka tårarna med. Jag satt i min ensamhet (sambon pallar inte känslor) och tittade på Cancergalan på Sjuan, samtidigt som jag höll handen virtuellt med en kompis. Tur att man har internet ibland 🙂

tillsammans mot cancer

Blir så rörd av allas historier och alla känslorna. Tårarna går inte att hejda! Tänker på att det skulle kunna varit jag, det kan fortfarande vara jag som drabbas. Och även om jag har turen att aldrig bli drabbad själv så har jag ändå blivit drabbad på ett sätt. För min mamma har haft bröstcancer, två gånger. Jag har vänner som har haft tumörer och jobbarkompisar som varit sjuka. En fin person som jag jobbade ihop med ett kort tag kämpade länge med sin cancer, men vann tyvärr inte över den. Mina morföräldrar fick också cancer. En liten pojke dog i hjärntumör och en liten flickas mamma dog av samma sak. Cancer drabbar oss alla, på ett eller annat sätt.

Cancer styr man inte över men visste du att genom att träna/motionera 30 minuter om dagen så pass att pulsen ökas kan du minska risken för cancer? Det är främst risken för bröstcancer, tjocktarmscancer och livmoderkroppscancer som minskar i och med ökad fysisk aktivitet. Det är ju så klart de hälsosamma effekterna av träningen som bidrar till den minskade risken. 30 minuter per dag bör alla ha/ta sig tid till. Det är ju så klart ingen garanti för att inte få cancer men kroppen behöver träningen oavsett så kör igång!

Jag är glad att årets gala drog in så galet mycket pengar, 63 500 000 kronor! Så häftigt att vi svenskar kan bidra med så mycket till forskning, som kan komma alla till godo. Kanske kan man, när min dotter är vuxen, bota alla som  får cancer.

Om du inte redan har gett ett bidrag till Cancerfonden, så gör det!

Klicka HÄR för att komma till Cancerfondens insamlingssida, där du kan välja olika sätt att skänka pengar på.

Stor kram till dig! Jag är oerhört tacksam för att du finns och tar dig tid att läsa min blogg.

Kram Christine

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273