Go’kväll gott folk,
Hoppas ni har haft det bra idag idag ösregnet. Inte det roligaste när det regnar på semestern men jag tycker ändå om regn och då kan man dessutom passa på att slappa. Mini-me, jag och Ruffe åkte till mina föräldrar idag och bakade lite. Mest jag som bakade faktiskt. Mini-me fick lov att titta på tv och Ruffe var ute och sprang i trädgården i regnet. Alla nöjda och glada med andra ord. Mamma och pappa med som fick två sorters nybakat till fikat. Det ena var en rabarberpaj med vit choklad, som mamma ville ha receptet på, så jag kan tänka mig att det finns fler där ute som är nyfikna på det 😉
Det andra var fuskvariant av pain au chocolat, chokladcroissanter i rakare form helt enkelt.
Du behöver två, möjligtvis fem saker för att göra dem. Viktigast är en rulle färdigkavlad smördeg och en god choklad. För extra lull-lull behöver du ett ägg, flagad mandel (vilket mamma inte hade, dock hade hon korinter hemma, blää) så jag fick ta pärlsocker istället och sist men inte minst florsocker till att pudra lite snyggt över de färdiga bakverken.
Det hela är mycket enkelt. Du rullar ut smördegen och skär den sen i några centimer breda remsor, kanske 5 cm breda. Sen lägger du en bit choklad på degen, rullar ett par varv och så på med en chokladbit till, och sen rullar du ihop degremsan helt och lägger på en plåt. När alla remsorna är ihoprullade penslar du dem med uppvispat ägg och strör mandelflagor eller pärlsocker på. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Låt svalna lite och pudra sen lite florsocker över dina pain au chocolat. Bär dem till bordet och servera dina imponerade gäster.