Hej,
Äntligen semester!!! Ja jag jobbade ju i helgen och fixade ett par saker imorse också, tänk att det alltid är så. Jobbet tar aldrig slut. Vi har varit underbemannade (mer än vanligt) ett par veckor så vi låg efter redan innan semesterperioden startade och nu under sommaren kommer vi halka efter än mer. En aning tröstlöst, suck! Men nu är det som sagt semester och jag ska inte tänka på jobbet.
Idag ska vi till Mini-mes dagis för att hämta nallen som glömdes där i torsdags. Nallen är efterlängtad.
Sen ska vi träffa kompisar vid Barnens trädgård i Karlslund.
Under semestern tänkte jag baka en del och jag började med blåbärsscones.
Scones är enkelt och dessa med blåbär och vaniljyoghurt är lite syrliga. Perfekt till frukost.
Till två runda kakor som delas i fyra bitar var behöver du:
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
en nypa salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1 dl vaniljyoghurt
1 dl frysta blåbär
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Arbeta ihop allt mjöl, spara lite att vända blåbären i, salt och bakpulver. Smula ner smöret och blanda ner yoghurten. Arbeta ihop till en dag.
Vänd bären i lite av mjölet, blanda ner dem i degen.
Dela degen i två delar och forma till runda kakor. Platta till dem lite och skär ett kryss i varje.
Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.