Har du tid över idag, eller vill du ha tips på något gott att laga till helgfrukosten?
När vi var på semester åt jag bananpannkakor till frukost varje dag. I helgen ville återskapa känslan och smaken, och som tur var hade jag ett par övermogna bruna bananer hemma. Släng inte dina bananer om de ser ut så, alldeles bruna och fula. De är då de är som bäst, i bakverk, smoothies och nu pannkakor.
Det här blir pannkakor av amerikansk typ, lite mindre och lite tjockare. Fast mina blev inte så värst fluffiga. Men goda blev de.
Ha en skön dag!
Kram Christine
Till ca 15-20 pannkakor behöver du:
2 msk smält smör
1 ägg
2 1/2 dl mjöl (1 dl kan bytas ut mot grahamsmjöl eller rågmjöl)
2 1/2 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1-2 mogna bananer
1 msk socker (behövs egentligen inte, eftersom bananerna är så söta)
Gör så här:
Vispa ner ägget i det smälta smöret till en jämn smet (obs, snabbt så att inte ägget stelnar).
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och socker i en separat bunke.
Vispa ner mjölblandningen och mjölken i äggblandningen.
Mosa till sist bananerna och vänd ner i smeten.
Stek pannkakorna i smör.
Banana pancakes:
2 msk melted butter
1 egg
2 1/2 dl flour
2 1/2 dl milk
1 tsp vanilla sugar
2 tsp baking powder
1-2 ripe bananas
1 tbsp sugar ( not needed as the bananas are very sweet)
Whis the egg into the melted butter.
Mix the dry ingredients and pour into the egg and butter mixture, together with the milk.
Mash the bananas and stir into the batter.
Fry the pancakes in butter.