Hej,
Visste du att det är Kladdkakans dag idag? Sambon suckar över alla temadagar medan jag jublar 🙂
Kladdkaka har väl de flesta bakat, eller i alla fall ätit? Detta populära bakverk kan vara en enkel historia eller så kan man använda fin mörk choklad och goda smaksättningar. Mia Öhrn har ju till och med skrivit inte bara en, utan två bakböcker om kladdkakor.
Jag bjuder mina jobbarkompisar på kladdkaka idag, överraskar dem lite. Det behövs alltid!
Jag gjorde en kladdkaka med Dumle, så jag fick användning för påsen med Dumle med pepparkakssmak som jag köpte för ett tag sen.
Till en rund form behöver du:
100 g smör (jag använde mitt smör med kondenserad mjölk)
120 g Dumlekolor (en Gingerbread-påse är på 220 g, jag tog 14 st kolor)
2 ägg
3 dl socker (jag tog 2 dl Stevia och 1 dl vanligt socker)
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader C.
Smält smör och dumlekolor i en kastrull.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjöl, socker, kakao, vaniljsocker och salt.
Häll i smör- och kolablandningen.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda kakan i ca 20 minuter.
Servera med lättvispad grädde.
Ha en bra kladdkaksdag!
Kram Christine