Hemma hos oss är det två läger vad gäller vin på box eller flaska, inget ovanligt där, att det råder delade meningar menar jag. Bag-in-box fortsätter att sälja i mängder samtidigt som det upprör och irriterar. Läste en artikel i DN, om just detta.

 

Jag tycker det är trevligt med vin på flaska och att det är godare. Det sistnämnda är kanske bara inbillning, för jag vill inte påstå att jag är någon vinkännare.

Kära sambon tycker det är smidigt och bra med bag-in-box. Att det ska se snyggt ut kommer väldigt långt ner på hans lista. Efter ett par semestrar i Spanien, där han nöjd och glad åkte ner till den lokala bodegan och fyllde på 5-litersdunkar med rosévin, av varierande kvalitet, och hävdade att det var minst lika bra, om inte snäppet bättre, som något vin man kunde köpa i affären eller på systemet, kan jag lugnt säga att sambon inte heller är en vinkännare.

Jag håller med om att viner man kan köpa på plats ofta är riktigt bra och kan mäta sig med viner för runt 100 kr på Systemet, men ändå bara  kosta hälften så mycket.

Det är smidigt med bag-in-box vid vissa tillfällen. Men håll med om att det inte är lika speciellt som att korka upp en flaska (numer kanske mest skruva av korken 🙂 )?

Som det står i artikeln tror jag också att bag-in-box lättare ger upphov till större konsumtion. Det finns en fara i att inte se hur mycket man har druckit. Med flera tomma flaskor på bordet blir det tydligare, och svårare att bortse ifrån.

 

Vad tycker ni? Har ni alltid vin hemma, och i vilken sorts förpackning? Eller köper ni bara vin när ni ska ha det? 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273