Hej,
Jag återkommer till färskpotatisen, för det är ju så himla gott! Mat som går att förbereda och som går att äta kall är alltid bra på sommaren. En potatistortilla med Västerbottenost bockar av båda de kriterierna.
För en ”limpa” (3-4 personer) behövs:
400 g färskpotatis
140 babyspenat
2 vitlöksklyftor
100 g riven Västerbottenost
2 msk olivolja
salt och peppar
6 ägg
1 dl grädde
2 dl mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på grill, 200 grader C. Skrubba och skiva potatisen i tunna skivor. Skölj spenaten, finhacka vitlöken och riv osten grovt.
Stek potatisen gyllene i oljan, tillsätt vitlöken och spenaten, stek någon minut till.
Smörj en avlång brödform och lägg i den stekta blandningen i den.
Vispa ihop ägg, grädde och mjölk till äggstanningen och häll över.
Grädda i ca 25 minuter, eller till tortillan känns stadig.
Servera ljummen eller kall, med bröd och en sallad!