Hej,

Jag återkommer till färskpotatisen, för det är ju så himla gott! Mat som går att förbereda och som går att äta kall är alltid bra på sommaren. En potatistortilla med Västerbottenost bockar av båda de kriterierna.

För en ”limpa” (3-4 personer) behövs:

400 g färskpotatis

140 babyspenat

2 vitlöksklyftor

100 g riven Västerbottenost

2 msk olivolja

salt och peppar

6 ägg

1 dl grädde

2 dl mjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på grill, 200 grader C. Skrubba och skiva potatisen i tunna skivor. Skölj spenaten, finhacka vitlöken och riv osten grovt.

Stek potatisen gyllene i oljan, tillsätt vitlöken och spenaten, stek någon minut till.

Smörj en avlång brödform och lägg i den stekta blandningen i den.

Vispa ihop ägg, grädde och mjölk till äggstanningen och häll över.

Grädda i ca 25 minuter, eller till tortillan känns stadig.

Servera ljummen eller kall, med bröd och en sallad!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Tortilla med ädelost och plommon

2019-08-23 12:19:49
christine95hotmail-com

18

Veckans meny med amerikansk storhelg och svensk väntan

2013-11-25 23:02:50
christine95hotmail-com

18

Svensk mat när den är som allra bäst

2013-07-05 20:14:50
christine95hotmail-com

18

Svenskt, Thailändskt och Indiskt

2013-04-29 11:00:11
christine95hotmail-com

18

Frukt i maten och svensk husmanskost

2013-04-22 05:00:16
christine95hotmail-com

18

Texastortilla/ Texas tortilla

2013-02-13 12:30:12
christine95hotmail-com

18

Ordet ”isterband” förekommer inte i Svenska Akademiens Ordbok

2012-03-21 20:21:15
christine95hotmail-com

18

Meny vecka 9 – 2021

2021-03-02 17:20:32
christine95hotmail-com

8

Meny vecka 8 – 2021

2021-02-22 18:03:32
christine95hotmail-com

8

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273