Ja det är vad det blir den här veckan.

Frukt i maten delar folk i två läger, för och emot. Sambon är oerhört emot frukt och citrus i maten, men nu är han inte hemma på hela veckan och då är det med andra ord fritt fram. Likväl som han passar på att äta fiskpinnar, pulvermos och köttbullar i gräddsås på burk när jag är borta passar jag på att äta det jag tycker om när han är borta.

Jag håller mig numera till Meat free Mondays, inte bara för att jag tycker om vegetariskt och försöker få in det på menyn minst en gång i veckan, utan också för att det numera på måndagar är Hannibal på TV och jag gärna vill se serien men lätt får kväljningar vid tanken på att han äter människor.

Pasta och köttbullar är en klassiker som går att variera rätt mycket. Båda sakerna är tacksamma för olika smakkombinationer. Citron i maten är fräscht och gott, tycker jag. Så här ska användas rikligt med rivet citronskal.

Vi har gasspis och sambon varnade att gasolen börjar ta slut, det kan alltså bli spännande att se hur det blir med matlagningen den här veckan. Svärfar är beredd på att komma och byta gasoltub om det skulle behövas. Jag tänkte att jag skulle använda ugnen till en del mat. Ugnen går nämligen på el. Ugnsrostad kyckling med mandariner, färska eller på burk, har inte bestämt mig än. Jag tror på den här rätten. Vi får se vad betyget blir.

På fredagar brukar jag, och säkert fler med mig vara ganska trötta. Jag känner för något gott att dricka och något enkelt att laga. En räkmacka känns lyxigt men enkelt. Ska sondera terrängen på passande nya drycker på Systembolaget, kanske blir det en liten flaska vitt vin eller något alkofritt. Systemet har ett bra utbud av alkoholfritt.

Det var jättelänge sen jag åt bakad potatis, och dessutom sköter den sig själv, i ugnen dessutom. Jag prickar av flera saker med lördagkvällens middag. En bra film eller ett par avsnitt av någon serie och jag är nöjd.

På söndag kommer sambon hem igen. Tänkte satsa på långkok och något som jag vet att han tycker om. Kokt rimmad oxbringa och rotmos. Måste ju passa på att göra rotmos medan det fortfarande går, innan den underbara färskpotatisen kommer in på scenen.

Ja, det var maten det. För övrigt blir det en lugn vecka. Vardagsrutiner som jobb, dagis och städa och tvätta. Åh vad jag önskar att jag slapp men vad ska man göra? Vi börjar veckan med att min mamma kommer och tar hand om Mini-me som fortfarande inte är riktigt frisk efter sin förkylning. Själv får jag pallra mig iväg till jobbet.

Jag hoppas bara att vi blir friska och får fortsätta vara det nu. Vill inte mer nu!

Jag hoppas ni hittar något gott på menyn och att ni blir inspirerade.

Ha en fin dag och en bra vecka!

Tack för att du kommer hit och läser!

Kram Christine

Meny vecka 17

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273