Hej,

Jag skippade dagens pass i boxen för ett löptur i skogen. Ångrar det lite i efterhand. Förutom alla gigantiska mygg som inte lät mig vara ifred så lyckades jag snubbla i en nerförsbacke och for framstupa nerför backen. Skrapade upp vänstra knäet och vred det högra samtidigt som jag landade på högra foten och dammade i höger armbåge också. Som du förstår av den här beskrivningen var jag allt annat än smidig som en gasell i skogen, det var inte ett vackert och graciöst fall. Sådant här händer mig lite då och då, som tur är slog jag inte i ansiktet eller huvudet. Men hur vuxet är det med skrapsår på knät? Lite sur för att mina löpartights gick sönder också 🙁

skrapat knä

Det blev till att linka hemåt och bli omplåstrad av sambon, som hade oerhört många trösterika ord att säga som vanligt. En normal reaktion hade kanske varit: Oj vad har hänt, har du ont? Sambon kläckte ur sig: Vart finns det en backe där du springer? och Var du så slut att du inte kunde hålla dig uppe? Hm, inte precis vad man vill höra. Han får öva på det där med finkänsligheten. Men han tvättade såret i alla fall.

Imorgon skippar jag skogen och tar en annan runda istället.

Nåväl, veckans meny är klar att postas och första maträtten fick tummen upp av sambon.

Meny vecka 22 26 maj -1 juni

Vi försöker äta lite nyttigare, men jag blev så sugen på lövbiff och pommes frites när jag var och handlade. Men så hittade jag dessa i frysdisken, och de var riktigt goda. Kan rekommenderas!

rotfruktsstrips_314x172

Jag var sugen på pepparrot till lövbiffen så köpte en tub som jag hade i smöret till lövbiffen. Hittade sen crème fraiche med smak av pepparrot, som jag ska testa till falukorv. Falukorv två veckor på rad, men det är ju så gott och Mini-me äter det. Falukorv kan vara svårt att anpassa till sommaren tycker jag, men pepparrot, grädde, tomat och dill är saker som ger sommarkänsla. Vi får se vad jag kan svänga ihop imorgon. Har inte riktigt något färdigt recept i huvudet.

Jag älskar grön sparris, på bilden bakom menyn ser ni sparrisen som mamma och pappa odlar. Var bra sugen att sno med mig hem, men min mamma odlar sparrisen för de fina blommorna, som hon använder i blombuketter på sommaren. Helt onödigt enligt mig. Mycket bättre att äta dem.

I affären hittade jag billig grön sparris så två sådana buntar fick komma med hem. Det går alltid åt, i en risotto, i en sallad eller som tillbehör till grillat kött. På onsdag ska jag ut och roa mig med jobbarkompisar, och då tänkte jag att sambon kunde få njuta av en enkel omelett. Jag har tipsat honom om att göra den på äggvitor, för att göra den lite nyttigare.

På torsdag ska vi till storstaden och gå på konsert, igen. Var ju iväg förrförra veckan också. Nu ska vi dit med andra kompisar och se Queen Extravaganza. Jag jobbar på fredag så tyvärr måste jag och sambon åka hem efter konserten. Men innan dess ska vi äta middag på Grill. Jag lovar att ta bilder på maten 🙂

Jag hittade dock ett recept som jag vill tipsa er om, som jag gärna själv skulle vilja pröva. Men eftersom sambon inte tycker om vare sig gorgonzola eller bananer så får jag vänta till nästa gång han åker på fiskeresa. Jag hoppas att du ska vilja testa den här rätten och sen berätta för mig hur det blev.

På fredag jobbar jag som sagt, trist att sitta nästan helt själv på jobbet en klämdag men man brukar få en hel del gjort en sådan dag. Det blir enkel mat i form av hamburgare på kvällen, jag ska nämligen fixa inför loppisen jag ska vara med på på lördag. Kanske kan få Mini-me att äta hamburgaren om det är tacosmak på.

På lördag vill sambon ta fram röken och den hela kycklingen i frysen (vår frys är ju alltid full så bra att försöka tömma då och då) kommer väl till pass då. Det blir lite pulled chicken över det hela tror jag. Vi får se om vi tycker det är lika gott som vi tror att det kommer vara.

Mini-me pratade om pizza idag så jag tänkte att det kunde passa på söndag kväll. Det blir en enkel hemmagjord variant med skinka och champinjoner.

Vad ska du äta den här veckan?

Nu är det dags för ytterligare ett eller två avsnitt av Good Wife nu.

Vi hörs imorgon!

Kram Christine

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273