Hej,
Kvällens middag och bakning är avklarade. Sambon kollar på OS, Mini-me sussar sött i sin säng med hundra gosedjur och själv ska jag snart gå och lägga mig. Kanske kan det bli ett avsnitt av The Tudors innan jag slår igen mina bruna…
Det var isterband i kvällens middag. Jag har kommit på att om jag fräser innanmätet, alltså själva köttet utan skinnet, så tycker jag om isterband.
Ikväll gjorde jag en väldigt god men samtidigt enkel middag.
Som shepherd’s pie fast med isterband.
Det hela tar ca 30-45 minuter om man är effektiv.
Till 4 portioner behöver du:
2 gula lökar
3 isterband
3 tomater
potatismos
2 dl riven ost
smör
salt och peppar
Gör så här:
Skala potatis och skär i småbitar. Koka potatisen mjuk. Gör mos av potatisen.
Sätt ugnen på 250 grader C eller 225 grader C varmluft.
Hacka löken och fräs i smör. Dra skinnet av korven och smula ner korven i stekpannan med löken. Fräs en stund till. Salta och peppra.
Smörj en ugnsform och lägg isterbandsfräset i botten på formen.
Bre på potatismoset och lägg skivad tomat ovanpå.
Strö riven ost ovanpå moset. Salta och peppra.
Gratinera i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Servera med sallad.