Måndag kväll och här kommer veckans meny.

Den startar med en svensk klassiker, som de flesta tycker om. En räkmacka, med ägg och avokado för ännu mer mättnad. Jag använde ciabatta till mackan men tekaka är populärt att använda också. Majonnäs hör till men om man inte vill ha för mycket majonnässmak kan den röras ut med crème fraiche, det blir ett fräschare och lättare alternativ. Det känns lite lyxigt att börja måndagen med en räkmacka, men det kan behövas när dagen var så mulen och grå.

Imorgon, tisdag, är det fetaostens dag. Inte min favoritost men jag tänkte vi skulle laga risotto och då funkar de flesta ostar att ha i. Fast den här gången får den nog hålla sig i salladen. Risotto ska vara krämig och röras ofta. Jag använder vin och buljong att späda med. Söndagens trattisar ska också få slinka ner i morgondagens risotto.

På onsdag blir det pannkakor till Mini-me och jag passar på att ta undan några till mig och sambon och göra köttfärsfyllda crêpes. Kanske kan jag få Mini-me att smaka på dem, hon tycker ju om både pannkakor och köttfärsås. Tänkte servera majs till och det tycker hon också om. Hon måste bara våga prova annat. På dagis äter hon ju det mesta.

Meat free Thursday får det bli den här veckan. Säsongen bjuder på en massa goda grönsaker och rotfrukter. Att ugnssteka dem är både nyttigt och gott. Broccoli, blomkål, sötpotatis, morötter och rödbetor ska ugnsstekas till de är lagom mjuka. Lite tuggmotstånd ska det dock fortfarande vara. Till grönsakerna passar en vitlöksdressing perfekt.

Fredag innebär tacos men sambon är inte hemma så jag får experimentera fritt. Ceviche är en peruansk fiskrätt med rå fisk som får marinera i limesaft, hackad koriander och kryddor. Jag har jättesvårt för det eftersom jag inte tycker om rå fisk. Men, nu har jag hittat ett recept där fisken är utbytt mot räkor, och då blir det helt plötsligt något gott. Till räkcevichen blir det nachos och mangosalsa.

Sambon är borta i helgen, och jag får en lugn helg. På lördag kväll ska jag mysa med tända ljus, en plocktallrik, ett glas vin och en bra film. Det får nog bli gott och blandat från charkdisken, tillsammans med oliver och en liten varm brie med nötter och honung.

Sambon är hemma igen på söndag och jag tänkte köra långkok då. En hederlig svensk kalops, med potatis, saltgurka och rödbetor får det bli. Som det ser ut nu kan det bli kallt och ruggigt väder i helgen så en värmande gryta blir gott.

 Veckans meny 14-20 oktober

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Påskmat!

2021-03-30 19:40:01
christine95hotmail-com

18

Tips på aktiviteter för påskhelgen

2020-04-11 01:49:51
christine95hotmail-com

18

70% på Accent

2020-02-27 06:53:20
christine95hotmail-com

18

Fluffiga frallor på 15 minuter

2020-02-23 09:41:52
christine95hotmail-com

18

Avslutar jobbveckan på Mocca Deli

2019-02-15 21:40:36
christine95hotmail-com

18

Långsamt tillagad lammstek på grillen

2018-05-01 21:29:50
christine95hotmail-com

18

Rörelseglädje på isen

2018-03-04 22:15:15
christine95hotmail-com

18

Brunch på Griffins

2017-12-30 14:21:51
christine95hotmail-com

18

En generös början på middagen

2017-12-29 20:26:05
christine95hotmail-com

18

Julkalendern 2017 – lucka 23 – hemgjord baileys på 5 minuter

2017-12-23 19:32:53
christine95hotmail-com

18

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273