En snabb och enkel efterrätt som inte kräver många ingredienser är alltid bra att kunna. Genom att byta ut chokladen och eventuella andra smaksättningar går det att variera denna efterrätt hur mycket som helst.

chokladmousse2-copyright

Till fyra portioner behöver du:

2 dl vispgrädde
2 st äggulor
100 g mörk choklad

Gör så här:

 Vispa grädden (inte för hårt). Smält chokladen i en skål i vattenbad. Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Rör sen ner chokladsmeten i den vispade grädden. Fördela moussen i fina koppar eller glas.

Låt moussen stelna i kylen minst en timme.

Dekorera gärna moussen men färska bär, hackad choklad, godis eller fina (ätbara) blommor. 

chokladmousse1-copyright

 

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273