En snabb och enkel efterrätt som inte kräver många ingredienser är alltid bra att kunna. Genom att byta ut chokladen och eventuella andra smaksättningar går det att variera denna efterrätt hur mycket som helst.
Till fyra portioner behöver du:
2 dl vispgrädde
2 st äggulor
100 g mörk choklad
Gör så här:
Vispa grädden (inte för hårt). Smält chokladen i en skål i vattenbad. Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Rör sen ner chokladsmeten i den vispade grädden. Fördela moussen i fina koppar eller glas.
Låt moussen stelna i kylen minst en timme.
Dekorera gärna moussen men färska bär, hackad choklad, godis eller fina (ätbara) blommor.

Julkalendern 2021 – lucka 24 – inkokta päron med vanilj och rosmarin
18

Julkalendern 2021 – lucka 22 – brysselkål med apelsin- och vitlökssmör
18

Julkalendern 2021 – lucka 20 – cake pops med pepparkakssmak
18

18

Julkalendern 20121 – lucka 15 – glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze
18

Julkalendern 2021 – lucka 13 – croissantbullar med pepparkaksdeg
18

Julkalendern 2021 – lucka 9 – varma mackor med ginsenap och grönkål
18

Julkalendern 2021 – lucka 5 – fantastiska filmjölksmuffins med lingon
18

Julkalendern 2021 – lucka 2 – grönkålspasta med ädelost och bacon
18