En trevlig tanke, och visst är det sant? Med en bra bok har man alltid sällskap, oavsett vart man är. Jag älskar att läsa och det är det perfekta sättet att smita undan verkligheten ett tag. Att uppslukas totalt av en helt annan värld.

Visste du att det idag är Världsbokdagen? Idag firar vi boken och med det i åtanke tänkte jag tipsa om några böcker som jag tror är riktigt bra och är sugen på att läsa själv.

books

Jag är en sån person som alltid har flera böcker på sängbordet, jag läser inte en bok i taget utan börjar gärna på flera stycken, och så kan jag välja vad jag vill läsa, beroende på humör. Deckare är inte min favorit, även om jag på senare år har börjat läsa och tycka mer om den sortens böcker. Så härligt med en bra roman, när man har mycket tid på sig, en regnig helg eller en slapp semestervecka, en dag på stranden eller ett par timmar på ett flygplan. Jag tycker om tjocka böcker.

Så här ser del av vårt ”bibliotek” ut, vi har en hel vägg bokhyllor. Det är väldigt blandat som ni ser.

DSC_9655

 

Tänk om man hade ett bibliotek som var snyggt och välordnat som någon av dessa…

Bilderna är från Pinterest.

bibliotek

 

bibliotek2

 

Jag har hittat några böcker som jag är riktigt sugen på, tror att de är bra. Om någon har läst någon av dem får ni gärna höra av med en recension 🙂

Böcker till bra priser hittar ni på Adlibris. I lugn och ro kan man klicka hem böcker av alla de slag, och på ett par dagar kan man hämta ut dem på närmaste utlämningsställe. Jag är inte sponsrad av Adlibris, jag råkar bara tycka att det är en riktigt bra sida och här på bloggen promotar jag gärna sånt jag tycker om.

Himlens fånge

Har du läst Vindens skugga? Eller Ängelns lek? I så fall är det här boken för dig. Himlens fånge är tredje boken från författaren till de två nyss nämnda. Fantastiskt språk och bra historier. Sträckläste båda två och har höga förhoppningar på denna bok. Alla böckerna utspelar sig i Barcelona på 1900-talets första del, tydligen så återkopplar den här tredje boken till karaktärer från den första boken, fast det är ingen serie.

kepler

 

Kepler skriver deckare som jag tycker om. Riktigt läskiga och riktigt bra. På semester i Thailand hade jag med Eldvittnet. Jag lyckades lista ut vem mördaren var men vad gör det när det är så spännande? Sandmannen är den senaste boken från den här författaren. Lägger den till semesterlistan.

i kroppen min

I kroppen min är bloggen som blev bok. Där Kristian skriver självutlämnande om allt han känner inför sin sjukdom, den obotliga cancern, om rädsla, hopp, längtan, förtvivlan. Jag har läst hans blogg då och då, han skriver så fint. Jag har även skrivit om Kristian i ett tidigare blogginlägg, som du kan läsa om du klickar HÄR.

fjärilseffekten

När vi ändå är inne på ödet och livets vara eller icke vara kommer jag in på Fjärilseffekten. Hur saker påverkar varandra och hänger ihop. Varför blir livet som det blir? Jag har läst författarens förra bok; En sannolik historia, om en kvinna som blir lämnad av sin man, mitt i en rust av det som ska bli deras nya liv; en konferensanläggning i Norrland, och hur livet går vidare.

maggans

En bok att trösta sig med. När livet känns skit, som det gör för oss alla då och då kan det vara bra att få lite rätsida på ens tänkande.

Förr trodde jag att allt hopp var ute. Idag inser jag att det är bara en uppförsbacke på vägen.”

Den här behöver jag helt klart. Jag är stark, stark, stark och tuffar på och sen har jag dagar när jag bara inte orkar eller vill, när jag vill och måste få vara skör. Fast det är inte alltid som andra ser detta. Då är det dags att ta fram den här boken och läsa lite. Känner några till som skulle behöva ha den här hemma i bokhyllan, eller ännu bättre bredvid sängen.

Gruffalon

Och så slutligen något för de små. Jag älskar den här boken. Mini-me fick den i julklapp ett år och den är en favorit . Underfundig text och lite spännande för de små. Fina bilder och alldeles lagom med text.

Ja, det var några tips på böcker, till sommarens hängmattehäng eller för en regnig dag i husvagnen 🙂

Böcker som jag tycker om och vill läsa. Vad tycker du om för typ av böcker? Har du läst någon av de här böckerna?

Har du andra böcker att rekommendera mig?

Berätta gärna! Jag blir så glad för era kommentarer.

Kram Christine

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Busy bee never thinks of her self

2013-06-13 12:00:44
christine95hotmail-com

18

Saturday in bed

2013-01-05 12:50:54
christine95hotmail-com

18

Semmelrulltårta

2022-01-23 18:22:32
christine95hotmail-com

8

Blomsterdekorerad champagneflaska

2021-12-28 14:17:31
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 23 – tomtegrötspannkakor

2021-12-24 02:15:25
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 21 – rödvinsfräst chorizo

2021-12-21 21:15:12
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 20 – cake pops med pepparkakssmak

2021-12-20 23:41:01
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 19 – smörstekta lussekatter

2021-12-19 21:58:04
christine95hotmail-com

8

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273