Veckans tips på en present istället för en blomma är en varm choklad-mix.
Perfekt nu när det börjar bli kyligt ute.
Mixen är redo att användas, bara att blanda med varm mjölk.
Till en liten burk behöver du:
250 ml florsocker
125 ml kakao
1 tsk majsstärkelse
en nypa salt
1/2 tsk malen kanel
en nypa cayennepeppar
Häll alla ingredienser i en sil och skaka ner i en bunke. Detta för att undvika klumpar.
Häll blandningen i en burk och förvara i skafferiet.
När man ska göra sig en kopp varm choklad häller man 60 ml pulver i en kopp och fyller på med 250 ml varm mjölk, medan man rör om.
Jag har själv inte smakat denna mix, så vet inte om det blir bra eller inte, men jag tror inte det kan bli så fel.
När jag gör varm choklad i vanliga fall brukar jag använda strösocker istället för florsocker, och ingen majsstärkelse.
Men gör varm choklad på kakao, inte på Oboy! Det blir en helt annan smak.
Kram Christine