Hej,

Åh idag har det varit slappt här hemma, och på bloggen. Dagis hade stängt idag så jag var hemma med Mini-me, hade funderat på flera olika aktiviteter men till sist fastnade vi för Lek- och Buslandet, men när vi efter en lugn och skön frukost skulle göra oss i ordning och åka så sa en liten röst: ” Jag vill inte åka någonstans” Nehepp där ser man. Klart att vi inte behövde åka någonstans, vi stannade hemma och hade en jättemysig dag, med flera filmer, bus och skratt. Allt medan regnet utanför blev till snö och sen ösregn hela eftermiddagen.

Just nu håller sambon på och fixar trappen, den är numer vitmålad och fin, furun är borta och ribborna längst ner vid trappen är borta, men för att undvika att slipdammet trängde in överallt är dörren till vardagsrummet igentejpad med svarta plastpåsar och det ser allmänt rörigt ut här hemma. Ingen större skillnad från det vanliga men jag är så trött på det nu. Vill ha ordning och reda, snyggt och fixat. I väntan på det njuter jag av de oansenliga men ack så vackra blommorna i köket.

Älskar den här ceriserosa färgen!

Till mellanmål idag gjorde jag en äppelkompott, som vi åt med mjölk och lite müsli till. Jag bytte ut sockret i receptet mot Stevia strö. Kompott är ett perfekt sätt att göra något av frukten som blir kvar i fruktskålen. Det går snabbt och kräver egentligen bara vatten och socker.

 Till 4 portioner behöver du:

6 äpplen

1 vaniljstång (inget måste)

0,5 dl socker

4 msk honung

0,5 dl vatten

saften av en 1/2 citron

Gör så här:

Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Dela vaniljstången på hälften. Lägg äpplen och vaniljstång i en kastrull, tillsammans med övriga ingredienser. Sjud sakta under lock, i ca 5 minuter. Ta bort locket och sjud i 5 minuter till.

Servera direkt eller låt kompotten svalna. Gott till mjölk eller glass.

 

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273