Igår kväll slängde jag ihop en supersnabb och god middag till mig. Jag fick äta ensam för att inte fresta sambon men doften av maten drev honom upp från källaren och in i köket ändå, där han provsmakade lite och stönade att det var sååååå gott. Mycket trevligt att han uppskattar maten nu för tiden, pulversoppa har väl den effekten hihi.
Räkor och vitlök. Klassiska smaker i en snabblagad rätt! Jag använde frysta räkor med skal men godast är ju råa räkor. De blir inte lika sega vid tillagningen.
Gör så här:
Tina en påse frysta räkor och skala dem eventuellt. Går även bra att skala dem efteråt, vid serveringen.
Lägg räkorna i en ugnsfast form tillsammans med mjukrört smör, pressad vitlök, hackad persilja, saften av en pressad citron eller apelsin och lite chiliflakes.
Jag slängde med två skivor bröd skuret i småbitar, men brödet kan du ha vid sidan om också. Fruktsaften gör nämligen brödet lite blött.
Ställ in i ugnen till smöret har smält, du kan ta ut formen och röra runt en gång också.
Värm inte för länge, då kan räkorna bli sega.
Servera med ett glas kallt vitt vin.