Hej,

Häromdagen köpte jag en korg med plommon. För 10 kronor styck kunde jag inte låta bli. Tänkte att antingen äter vi dem som de är, eller så bakar jag något gott av dem.

Svärföräldrarna hade förr ett plommontröd som gav massor med frukt. Jag brukade alltid plocka och frysa in. Ett år gjorde jag smulpajer med plommon, som jag frös in ogräddade. Jättesmidigt att ta fram och grädda när man fick oväntat besök eller kände för en efterrätt men inte orkade vänta någon längre stund.

När jag såg plommonen stå där på bänken hemma fick jag en vision om plommonkompott med vanilj, ett mört pajskal och en god vaniljkräm. Det borde väl kunna funka? Vaniljkrämen som fyllning i pajskalet och plommonkompotten ovanpå.

Frågan är om man sen ska grädda denna skapelse eller låta den vara som den är. Kanske låta den stelna lite i kylen.

Vad tror ni? Förslag någon?

Imorgon är det ju fredag, så en paj skulle sitta fint till fredagafikat 🙂

Bild lånad från www.rudenstams.se

 

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Ica online – varför har jag inte använt mig av det tidigare?

2018-10-07 21:00:57
christine95hotmail-com

18

Årets första potatissallad

2018-04-21 12:22:39
christine95hotmail-com

18

Målbilder för 2018

2018-01-29 21:36:03
christine95hotmail-com

18

Hummer och ostron istället för pizza

2018-01-02 22:59:40
christine95hotmail-com

18

Rönnbär istället för blommor

2017-09-09 13:11:06
christine95hotmail-com

18

Skagentoast – en klassisk förrätt med smak av kräftskiva

2017-09-04 19:43:36
christine95hotmail-com

18

Tvål och handkräm från MIO förvånar

2017-08-30 10:17:54
christine95hotmail-com

18

Förberedd för skolstart

2017-08-20 21:03:44
christine95hotmail-com

18

Pimm’s cup för att fira Wimbledon (eller fredag och sommar)

2017-07-07 09:19:48
christine95hotmail-com

18

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273