Hej,
I påskpresent gav jag mig själv en ny kokbok. Jag har sagt det förr, jag säger det igen; JAG ÄLSKAR KOKBÖCKER!
Så här ser mitt kokboksskåp ut. Ett hembygge av köksskåp från IKEA.
Någon trodde en gång i tiden att detta skulle räcka gott och väl. Han har fått tänka om.
Som ni ser är bänken rätt ljus, till skillnad från övriga bänkar i vårt kök. Ett resultat av älskade sambons ”jag-gör-det-sen”-mentalitet. Inte nöjd med den!
Nere i vårat ”bibiliotek” finns ett par hyllor i en bokhylla, avsedda för älskade sambons whiskeysamling, men även där är det överfullt.
Därför spiller samlingen över och hamnar i köket.
Dopfunten till höger om whiskeyflaskorna är våran superba champagnekylare. Perfekt även som bålskål.
Åter till min nya kokbok, som jag tycker är helt fantastisk. Så avis, önskar att det var jag som hade gjort den. Ree Drummond heter kvinnan bakom boken, och detta är hennes andra kokbok.
Hon bor på vischan i Oklahoma med sin cowboy till man och fyra barn.
Hon undervisar sina barn hemma, är en jätteduktig fotograf som har tagit alla bilder till kokboken själv, har en blogg och ett matlagningsprogram på TV.
Ett jättebra upplägg, som gör att hon får med massor av olika sorters rätter, utan att det känns rörigt.
Recept av alla möjliga slag, inte bara typiskt amerikanska, som får det att vattnas i munnen.
Annorlunda smaker samsas med mer klassiska.
Tydliga steg-för-steg-instruktioner.
Kokboken är på engelska, och finns inte översatt till svenska, men jag tror att de flesta klarar av att laga mat ur denna kokbok ändå. Speciellt med tanke på de tydliga instruktionerna.
Till alla kokboksfantaster och matnjutare som vill ha något annorlunda, köp den! Perfekt present eftersom den inte finns i de vanliga butikerna. Jag köpte den på Adlibris.se