Hej,
Jag gjorde en så vansinnigt god grej idag. Något superenkelt. Jag älskar inkokta päron och struntar i att det är pensionärsvarning på det.
Så ljuvlig efterrätt för så liten arbetsinsats. Går ju att smaksätta med många olika saker. Så här till jul är det vanligt med saffran.
Idag gjorde jag dock en polkagrisvariant!

Till 8 portioner behöver du:
5 dl vatten
2 dl socker
1 dl krossade polkagrisar
8 päron
Gör så här:
Koka upp vatten, socker och krossade polkagrisar.
Skala päronen. Behåll skaften.
Lägg päronen i lagen och låt sjuda en stund. De ska vara mjuka men inte mosiga.
Låt päronen svalna i lagen och servera dem sen i halvor med lättvispad grädde till.
Tips!
Toppa gärna grädden med mer krossade polkagrisar och kanske en After Eight-bit eller krossade Marianne-karameller.

Julkalendern 2021 – lucka 24 – inkokta päron med vanilj och rosmarin
18

Julkalendern 2021 – lucka 22 – brysselkål med apelsin- och vitlökssmör
18

Julkalendern 2021 – lucka 20 – cake pops med pepparkakssmak
18

18

Julkalendern 20121 – lucka 15 – glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze
18