Hej, 

Jag gjorde en så vansinnigt god grej idag. Något superenkelt. Jag älskar inkokta päron och struntar i att det är pensionärsvarning på det. 

Så ljuvlig efterrätt för så liten arbetsinsats. Går ju att smaksätta med många olika saker. Så här till jul är det vanligt med saffran.

Idag gjorde jag dock en polkagrisvariant!

Bild från www.unsplash.com

Till 8 portioner behöver du:

5 dl vatten

2 dl socker

1 dl krossade polkagrisar

8 päron
Gör så här:

Koka upp vatten, socker och krossade polkagrisar. 

Skala päronen. Behåll skaften.

Lägg päronen i lagen och låt sjuda en stund. De ska vara mjuka men inte mosiga.

Låt päronen svalna i lagen och servera dem sen i halvor med lättvispad grädde till.

Tips! 

Toppa gärna grädden med mer krossade polkagrisar och kanske en After Eight-bit eller krossade Marianne-karameller.

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273