Julkalendern 2013 banner

 

I december brukar det inte vara svårt att få huset att lukta gott. Dofterna av julens alla bakverk och godis, blandat med lukten av apelsiner och kryddiga köttbullar, hyacinter, gran och nystädat lämnar ingen oberörd. En doft kan väcka minnen och få en att drömma sig bort, till en annan plats och tid. Det finns många dofter som är speciella för och förknippade med julen. Som dem jag nämnde nyss.

Men om man inte tål doftande blommor eller har en riktigt gran och inte har bakat något så kanske det inte luktar speciellt gott hemma. Det behöver inte betyda att det luktar illa, men om man nu vill ha lite mer väldoft i hemmet så finns det några olika bra knep. Ett sätt, som jag använder mig av, är doftkulor i dammsugarpåsen. Varje gång vi dammsuger doftar det lavendel. Vi har även en plugg-in för vägguttag, med en olja som sakta utsöndras. Användbart när man vill få bort kräklukten i ett rum till exempel.

image

Ett annat enkelt trick är att helt enkelt hälla i lite vaniljexktrakt i en mugg eller annan ugnsfast form och ställa in i 170 grader varm ugn. Lå stå i ca en timma och du ska se att det luktar gott i hela huset.

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273