I söndags när vi kom upp till Stockholm åkte vi och hälsade på min syster med familj. De bor ett stenkast från lägenheten så det är perfekt gångavstånd. Eftersom vi inte träffas så ofta så är det extra trevligt att kunna ta en kort promenad bort och äta middag tillsammans.
Vi bjöds på algerisk mat och jösses vad gott det var! Min syster jobbar bl.a. med barn på Sveriges Radio, där hade hon träffat en liten flicka som pratade om hur hennes mamma brukar spendera hela dagar med att laga mat. Min syster frågade ut henne lite mer om den där maten och det visade sig vara en köttgryta som fick koka länge och hon fick på ett ungefär ihop kryddorna. Sen gick helt enkelt hem och lagade till något liknande efter eget huvud. Det blev en ljuvligt smakrik gryta med tjock sås där köttet föll isär, med grönsaker och ett gult pilaffliknande ris till. Till det serverades en vit sås som jag nu inte kan komma på alls vad den innehöll.
Jag har alltså inget recept på denna sagolika rätt att dela med mig av, men jag ska tvinga syrran att skriva ner det, för jag måste pröva att göra det själv.
Så tills vidare får ni hålla till godo med ett par bilder.
My sister made this amazingly good Algerian-style stew on Sunday when we came to visit. No recipe, only with infro from a little girl she works with, who told her how her mother cooks.
I have no recipe but will make my sister write it down so I can try making it, and of course share it with you.