Hej,
Hur har ni haft det i helgen? Vi var ju som bekant på bröllop, ett fantastiskt sådant. Jag ska sätta ihop några bilder och visa er.
Tröttheten från igår fortsatte idag. Men vardagen med allt den har att bjuda på tar ingen hänsyn till sådant. Handla, hämta på dagis och fundera på vad man ska laga till middag. Ja, ni vet ju hur det är.
Ikväll åt vi något annorlunda men gott. Pumpa!
Det är främst till tiden runt Halloween och Thanksgiving som jag brukar använda pumpa, men då den stora, runda, orange varianten.
Nu skickades en butternut pumpkin in i ugnen.
Ugnsrostad pumpa med pinjenötter, fetaost och linsröra med sidfläsk. Receptet hittade jag på den gamla bloggen: Om jag vore din hemmafru. Bloggen som blev en underbar kokbok, som självklart finns i min samling 🙂
Till 4 portioner behöver du:
1 butternutpumpa
1 pkt fetaost
75 g pinjenötter
Ca 300 g rimmat sidfläsk
2 tetror linser (gröna eller röda)
3 vitlöksklyftor
1 burk hela tomater
Färsk rosmarin
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader C. Klyv, kärna ur och klyfta pumpan. Jag deladeden i fyra delar, men dela i flerbitar så blir den mjukare och snabbare klar.
Lägg klyftorna i en ugnssäker form, smula över fetaosten och strö över pinjenötterna.
Ugnsbaka i ca 40 minuter.
Skär bort svålen från fläsket och tärna det. Stek fläsket på låg värme i stekpanna, till det har fått färg. Låt det rinna av på hushållspapper.
Hacka vitlöken och fräs i olivolja. Tillsätt tomater och linser och låt det koka ihop i ca 10 minuter.
Blanda ner det stekta fläsket och smaka av med salt och peppar.
Servera tillsammans med den ugnsstekta pumpan.
Lins- och tomatgryta, som inte bara passar till pumpa, utan även till en köttbit eller smakrik bulgur.