Jag älskar fruktinläggningar. Det är lite gammal tant över det, jag vet, men det är ju så enkelt och SÅ gott.

Det är ju helt enkelt frukt som får koka i en sockerlag. Antingen lägger man sen frukt och sockerlag i en burk och låter det gotta till sig, eller så äter man den ljummen. Väldigt gott med glass eller lättvispad grädde till.

Sockerlagen går att smaksätta på en mängd olika sätt, beroende på typ av frukt, jag har smaksatt med vanilj, men vad sägs om saffran, basilika, lingon, kanel eller kardemumma?
Idag har jag kokat både päron och plommon men äpple funkar också.
Du behöver:
8 skalade päron/äpplen eller ett 10-tal plommon
2 dl vatten
3 dl socker
1 vaniljstång, delad
Saft av 1 citron
Gör så här:
Koka upp lagen, ha i både urskrapade frön och själva vaniljstången.
Lägg i frukten och koka i ca 20 minuter, eller till frukten är mjuk.
Klart!
De här ska jag ha som fyllning till paj.
Warning: array_merge(): Argument #1 is not an array in /data/c/7/c7e00ef6-3faf-4aa1-a49d-5754f0cda95b/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/seofacebook.php on line 559
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/c/7/c7e00ef6-3faf-4aa1-a49d-5754f0cda95b/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/seofacebook.php on line 561



Mmm… Ser gott ut! Går det att frysa detta och ta upp vid lämpliga tillfällen att göra paj i vinter?
Pajerna borde funka att frysa, ogräddade. Tänk bara på att stoppa in den frysta pajen i ugnen samtidigt som du sätter på den, så att pajen värms upp tillsammans med ugnen, för att sedan gräddas.
Tror att frukten kan bli lite isig, pga av vätskan i dem.