Hej,
Jag har funderat på det här med lchf. De som har prövat är lyriska men det känns tveksamt att äta så lite kolhydrater, eftersom kroppen behöver det lika mycket som fett och protein. Jag oroar mig för hjärt-kärlsjukdomar vid högre ålder pga av dieter som bygger på stort intag av fett och proteiner.
En del säger att sådana tankar är ogrundade, men vem kan säga det med all säkerhet nu?
Jag har ju köpt Katrin Zytomierskas bok ”LCHF på mitt sätt” men blev inte helt övertygad.
Jag ska i alla fall ge det ett försök och se vad som händer, måste göra något åt figuren nu när sommaren är här och vi snart ska på min systers bröllop.
Gårdagens middag var ju en katastrof rent dietmässigt men ur njutningsperspektiv helt fantastisk.
Det var italienskt; blomkålssoppa med vitlök, gorgonzolafyllda pastaknyten, torskrygg med skaldjurspaella, kalvstek och potatisterrine, ostar och en vaniljpannacotta med rabarberkompott som grande finale. Idel goda viner till det.
Idag blev det torsk igen, denna gång fileer med grädde, citron, basilika, rökt skinka och ost. Till det en rucolasallad.
Ikväll blir det lugnt. Måste kolla ikapp favoritserierna.
Kram Christine