Som de flesta andra äter vi pizza då och då. Ibland från den lokala och mycket bra pizzerian i Lundby, men ofta gör vi egen pizza. Perfekt när man har bjudit över kompisar och vill laga något enkelt och gott som alla tycker om. Fram med utkavlad deg, antingen färdig på rulle eller hemgjord. Sen ställer man fram skålar med olika ingredienser, och alla kan göra sin egen pizza.
Vad vi däremot inte brukar köpa är fryst pizza. Jag har dock fått en Dr Oetker fryst pizza att testa, och jag måste säga att jag är omvänd.
Jag valde en pizza som heter Diavola, med salami. Med ett så djävulskt namn hoppades jag på lite hetta. Pizzan ska gräddas i en förvärmd ugn ca 15 minuter (för varmluft).
Ut ur ugnen kom en jättegod pizza med krispig och lagom tjock botten och god salami som tillsammans med fefferonin/peperonin (vad säger ni?) gav styrka.
Fryst pizza är kanske inte alltid så dumt. En stor fördel jämfört med hämtpizza är att den här inte känns flottig.
Vi delade på en pizza, vilket jag tyckte räckte. Men älskade sambon gnällde över att det var för lite mat.
Har du inte prövat förut, gör det! Finns i en frysdisk nära dig 😉