Hej,
Har du ätit någon semla idag?
Jag bjöd mina kära jobbarkompisar på semlekrans med vaniljkräm. Det är alltid lika roligt att baka till jobbet, jag använder dem som testpanel och de är väldigt tacksamma och ställer mer än gärna upp.
Stor kram till er!
Semlor med vaniljkräm är perfekt för all de som är allergiska mot mandel. Man gör bullarna enligt vanlig ordning, ett jättebra recept från Arla ( så klart) hittar ni HÄR. Medan bullarna gräddas kokar man en vaniljkräm. När bullar och vaniljkräm sen har svalnat lite så skär man av locket på bullarna, gröper en grop i varje och fyller med vaniljkräm (inte för mycket, ca en rågad tesked) och toppar med vispad grädde, gärna smaksatt med lite vaniljsocker.
Vaniljkräm
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk socker
1 msk potatismjöl
1 vaniljstång eller 1 msk vaniljsocker
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna, blanda med övriga ingredienser och sjud under vispning till den är härligt tjock.