Är gräsänka fram till imorgon så middagen blev inte så värst romantisk, tur att man trivs i sitt eget sällskap 😉
Gjorde risotto idag (ja lite flexibel kan man ju vara med med veckomenyn ;-)). Risotto är så bra för man kan laga det lite efter ”man tager vad man haver”. Beroende på vilka ingredienser man använder kan det bli en superlyxig rätt, eller en enkel vardagsrätt.Tricket är att späda med lite buljong i taget och låta puttra under omrörning. Middagen klar på 30-40 minuter!
4 portioner,
3-4 dl arborioris
1 st gul lök/3-4 st scharlottenlökar/ 3-4 st salladslökar
valfritt antal klyftor vitlök
ca 1 l buljong (på fond eller tärningar)
Vitt vin (om man vill)
torkad svamp – hel eller krossad
olivolja
50 g smör
100 g riven mild ost & 1 dl riven parmesanost + lite extra till servering (man kan egentligen ta vilka ostar man vill)
Gör så här:
Hacka lök och vitlök och fräs i oljan till den blir mjuk. Häll i ris och svamp och ungefär hälften av buljongen (och allt vin). Låt koka sakta under omrörning och späd med mer buljong allteftersom.
Ta av från spisen, rör ner smör och ost och smaksätt med salt och peppar.
Risotton ska vara lös och krämig men själva riset ska vara lite al dente (ha lite tuggmotstånd)
Eftersom det är Alla Hjärtans Dag och jag är ensam fick det bli en film med hjärta och smärta, här är två av mina absoluta favoriter. Vilken är din favoritfilm?
Hoppas du har haft en bra dag!
Kram Christine