Hej,

Här kommer veckans meny och jag ska ge er recepten direkt också.

veckomeny 2-8 juni

Briemackan behöver väl knappast en beskrivning. Viktigt är att använda sig av grovt bröd.

Köttfärsås kan de flesta göra och alla gör olika. Jag gör olika varje gång och använder inte mått för denna rätt. Man tager vad man haver och smakar av. Så HÄR gjorde jag en gång.

Ugnsstekt lax, 1 portion (bara att dubbla som du behöver)

Gör couscousen enligt instruktionerna på förpackningen. Blanda 0,5 tsk lönnsirap och 0,5 tsk soja med svartpeppar.

Bre ut på laxen och ugnsbaka i 175 grader C, tillsammans med grön sparris, i ca 10 minuter. Servera med couscousen.

Potatissallad med varm bacondressing, 4 portioner

Stek ett paket bacon och lägg sen på hushållspapper för att rinna av. Hacka en gul lök och stek i samma stekpanna som baconet. Tillsätt 500 g kokt färskpotatis och en näve gröna bönor eller sparris tillsammans med äppelcidervinäger (smaka av så det blir lagom). Blanda potatissalladen och toppa med det stekta baconet i bitar. Servera med hårdkokta ägg och ost i bitar.

Hamburgaren gör du själv, av nötfärs eller malet högrev. Salta och peppra färsen, forma till hamburgare och stek i lite smör. Lägg i grova hamburgerbröd och toppa med skivad mozzarella, skivad tomat och lök. Toppa med en liten klick Arlas BBQ-sås.

BBQ sås

Lövbiffen steker du i lite smör, salt och peppar. Ugnsstek rotsakspommes frites enligt instruktionerna på förpackningen. Servera med en sallad och Arlas lätta beasås. Testade den såsen igår och tyckte den var god.

beasås

Tortillapizza hittar du recept på HÄR

Här är tips på mat som funkar som både frukost och mellanmål.

Frukost eller mellanmål

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273